Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Ateneu Barcelonès acull un debat sobre el futur de les Humanitats organitzat pels Amics de la UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

bf91195ea924aa33c05bcf5640105efd

 

L’Associació d’Amics de la Universitat Autònoma de Barcelona organitza un nou debat dins del cicle Universitat Opina que tractarà sobre les humanitats al segle XXI. El debat tindrà lloc avui dijous, 9 d’abril, a les 19 hores, a l’Ateneu Barcelonès.
‘Per a què serveixen les humanitat en el segle XXI?’ és el títol del debat organitzat pels Amics de la UAB. En les darreres dècades, la física i la biologia exploren temes com la llibertat, la consciència o la justícia. L’humanisme sembla condemnat a anar reculant. Per altra banda, pensadores com Martha Nussbaum defensen que avui les humanitats són més necessàries que mai per al món dels negocis i per a la salut de la democràcia. Què hem d’entendre per humanisme? Té sentit parlar de post-humanisme? Quins continguts i com ensenyar avui humanisme a les universitats? Oblidar a Sòcrates és un perill per la democràcia?
Per debatre sobre aquesta temàtica, la trobada comptarà amb la participació de M. Àngels Cabré, escriptora, crítica literària i directora de l’Observatori Cultural de Gènere; Joan Carbonell, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB; Jordi Llovet, professor universitari, traductor, crític literari i autor del llibre ‘Adéu a la Universitat’ i Ricard Solé, professor investigador ICREA (UPF) i catedràtic extern del Santa Fe Institute (EUA). Lluís Reales, periodista i professor de la UAB, presentarà i moderarà l’acte.♦

 

DIA: dijous 9 d’abril de 2015
HORA: 19 hores
LLOC: Ateneu Barcelonès (carrer Canuda, 6, Barcelona)

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere