Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’exposició “Llibres parlats. 30 anys de presentació de llibres” proposa una reflexió sobre la creació i la lectura / UPF

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

llibres_parlats_2

“Llibres parlats. 30 anys de presentació de llibres” és el títol de l’exposició audiovisual que acollirà la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en la qual es convida autors i lectors a a seguir el trajecte de l’escriptura a través de les presentacions de llibres que ha acollit l’emblemàtica Llibreria 22 de Girona durant més de tres dècades.

La mostra, que es podrà visitar del 9 d’abril a l’11 de maig entre les 10.00 i les 20.00 hores a la sala d’exposicions del campus de la Ciutadella, està comissariada per Cristina Masanés, periodista i documentalista, i produïda per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

Un viatge per l’evolució de l’escriptura durant tres dècades

“Llibres parlats. 30 anys de presentació de llibres” és una exposició itinerant, bàsicament audiovisual, que parteix del material visual enregistrat per Guillem Terribas a la Llibreria 22 de Girona durant 30 anys de presentacions d’obres, del 1978 al 2008, un testimoni del pas de més de 1.000 autors.

A partir d’aquests materials dipositats a l’Arxiu Històric de Girona, molts cops ignorats pels mateixos autors, s’han elaborat onze petits audiovisuals (entre cinc i nou minuts cadascun) distribuïts en sis àmbits de l’exposició.

En paral·lel, s’ha seleccionat un recull de fragments textuals i citacions extrets de les presentacions. Amb aquestes citacions, s’ha creat un llibret que el visitant de l’exposició s’elabora i s’enquaderna ell mateix.

El relat visual que se’n desprèn suposa un viatge per l’evolució de l’escriptura al país durant tres dècades, amb l’emergència de noves veus i la consolidació d’altres, l’expansió de gèneres nous i el retrocés d’altres.

Les presentacions tenen un valor de patrimoni co l·lectiu, perquè transforma el format “presentació de llibre” en un relat convertit en objecte d’exhibició i de reflexió al voltant de la creació i de la lectura.

Taula rodona sobre l’art de presentar llibres

Amb motiu de la mostra, el dimecres 15 d’abril a les 19.00 hores a la sala de graus Albert Calsamiglia de l’ edifici Roger de Llúria del campus de la Ciutadella, tindrà lloc una taula rodona sobre l’art de presentar llibres.

L’obertura de l’acte anirà a càrrec de Miquel Berga, professor del Departament d’Humanitats de la UPF, i hi intervindran Guillem Terribas, llibreter de la Llibreria 22 de Girona i ànima del projecte, i Cristina Masanés, comissària de l’exposició.

Seguidament començarà una tertúlia, en la qual participaran dues de les autores ressenyades a l’exposició, Empar Moliner i Imma Merino, escriptores i columnistes, sota la moderació de Guillem Terribas.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere