Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat d’Andorra: Seminari sobre embenat neuromuscular per a logopedes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

kinesiotape-en-logopedia

La Universitat d’Andorra (UdA), dins del marc del Cicle de Perfeccionament Professional 2015, oferirà un seminari titulat “Taping per a logopedes”. Aquest seminari, finançat en un 15% per la Fundació Crèdit Andorrà, s’adreça a logopedes, que tindran prioritat en la matrícula. En cas que quedessin places lliures, es valorarien les sol·licituds. S’impartirà a la mateixa Universitat els propers dies 9 i 10 d’abril. La preinscripció està oberta fins al 30 de març.

En logopèdia, l’àrea de la motricitat orofacial desenvolupa cada vegada més tècniques i instruments per aconseguir un resultat terapèutic més ràpid i efectiu. Un d’aquests recursos és l’embenat neuromuscular, també conegut com akinesiotape, freqüentment utilitzat pels atletes amb l’objectiu preventiu i terapèutic de les alteracions musculoesquelètiques. La tècnica va ser creada als anys 70 pel japonès Kenso Kase, de manera pionera en la fisioteràpia, i progressivament està guanyant espai en l’àmbit de la logopèdia. El concepte de la seva utilització està basat en l’estimulació tegumentària, que proporciona estímuls constants i duradors en les vies aferents del còrtex sensorial primari, cosa que permet una millor integració del sistema somatosensorial i facilita una millor resposta motora. El taping només el poden aplicar terapeutes que estiguin formats i capacitats, d’acord amb criteris específics i controlats, per objectivar el seu benefici i evitar lesions posteriors.

La Universitat d’Andorra, conscient que la divulgació científica no s’ha de limitar a l’ensenyament reglat, sempre ha basat la seva planificació en l’obertura mitjançant la difusió dels coneixements que li són propis entre la societat andorrana en general. En aquesta línia, ha organitzat, des de l’any 1996, el Cicle de Perfeccionament Professional (CPP), adreçat als estudiants del darrer curs de les formacions i obert als professionals del país. Mitjançant el CPP es pretén oferir als alumnes que finalitzen els estudis i als professionals formació altament especialitzada en els seus àmbits. El Cicle de Perfeccionament Professional compta amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà que, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament i al progrés social, té subscrit un conveni de col·laboració amb la Universitat d’Andorra des de l’any 2004, a través del qual contribueix a facilitar l’accés a la formació. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere