Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La llum arriba a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 amb l’exposició “Pull&Push: Un món empès per la llum” / ICFO–Institut de Ciències Fotòniques

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

web andrew

·Una nova mostra fruit de la col·laboració entre la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, l’ICFO-Institut de Ciències Fotòniques i l’artista Andrew Chappel. 

·L’exposició, que s’afegeix a la celebració de l’Any Internacional de la Llum, es podrà visitar del 16 d’abril al 26 de juliol.

 

L’exposició

La mostra proposa als visitants una experiència artística, educativa i lúdica sobre la llum, les seves aplicacions en l’àmbit de la ciència i la seva incidència en la societat actual.

Quatre obres artístiques de l’artista Andrew Chappel, desenvolupades en col·laboració  amb l’ICFO–Institut de Ciències Fotòniques, ens mostren situacions possibles conseqüència de viure en un món on la llum interacciona amb la matèria. Aquestes obres són el punt de partida per a inspirar, fascinar i generar preguntes, acompanyades d’elements visuals i descriptius que permeten completar  l’experiència del públic, i descobrir aspectes de la llum que impacten tant en la nostra vida quotidiana com en l’univers més llunyà: pinces òptiques per entendre malalties, trampes de làsers que aconsegueixen frenar i controlar el moviment dels àtoms, interaccions que ens permeten veure les coses del color que les veiem, etc.

Els visitants també podran “pintar amb llum” i experimentar com la llum pot canviar de colors, difractar-se, difondre’s i un seguit de fenòmens bàsics de la física de la llum que, a banda de crear boniques obres fotogràfiques, expliquen múltiples fenòmens del nostre dia a dia, que són importants en la recerca i en les aplicacions que aquesta té en la nostra vida. 

Activitats Complementaries a la Exposició

Paral·lelament a la mostra, s’han programat diverses activitats complementàries i gratuïtes:

– TALLER DE LIGHTPAINTING: FES LA TEVA ROSA DE LLUM

Dijous 23 d’abril. De les 11h a les 14h i de les 15h a les 20h.

A càrrec dels monitors de l’Espai Cultura: Mont Callarisa i Xavi de Gea i amb el suport de la Míriam Martí de l’ICFO.

Dins de la jornada festiva de Sant Jordi, un taller pensat per “fer la teva rosa de llum” aprofitant l’espai interactiu de “light painting”.

 

– CONFERÈNCIA D’ANDREW CHAPPEL I MARTA GARCÍA-MATOS
Dijous 14 de maig a les 19h.

Els ponents faran una aproximació sobre la capacitat que té la llum per moure i deformar objectes, fent ús del poder expressiu de l’art i de les lleis de la física.

 

– DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS. ACTIVITATS FAMILIARS.

Dissabte 16 de maig a les 12,30h.

Light painting familiar
A través d’aquesta activitat els participants podran dibuixar amb llum i plasmar l’experiència en una fotografia. 

 

VISITA COMENTADA A L’EXPOSICIÓ
Diumenge 24 de maig a les 12h.

A càrrec d’Andrew Chappel i de la Marta García-Matos.

És farà un interessant recorregut per l’exposició, una oportunitat per viure una experiència artística i educativa sobre la llum, els visitants podran també “pintar amb llum” i plasmar l’experiència en una fotografia.
– ESTIU A LA FRESCA – CONTA-CONTES.
Dissabte 4 de juliol a les 12h.

A càrrec de Marta García-Matos

De la mà d’uns divertits personatges coneixerem la importància de la interacció de la llum i la matèria sobre el món.

 

– VISITES I TALLERS PER A ESCOLES

La llum és capaç de moure’ns!

Es tracta d’una visita a l’exposició “Pull&Push”: un món empès per la llum” i un taller complementari especialment dissenyat i adaptat curricularment als diferents nivells i edats.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere