Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Celebra Sant Jordi a les Universitats

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

fotosantjordi2,0

UNIVERSITAT DE BARCELONA

La UB celebrarà el dia de Sant Jordi amb diverses activitats a tots els campus en el marc dels actes de la Primavera de la Llengua 2015, que organitza la Xarxa de Dinamització Lingüística. Així mateix, Publicacions i Edicions de la UB i Voluntariat UB muntaran parades de llibres. La jornada de Sant Jordi es clourà amb un concert al Paranimf de l’Edifici Històric.

Presentació i signatura de llibres

Com cada any, la UB tindrà dues parades de llibres a Barcelona per Sant Jordi: a l’Edifici Històric i a la rambla de Catalunya (cantonada amb Provença). En aquesta darrera, signaran llibres els autors Anton Espadaler, Vicenç Furió, David Bueno, Marta Burguet, Miquel Àngel Cuevas, Estanislau Roca i Roberto Herrscher.

Enguany, per primer cop, també s’instal•larà una parada de la UB davant del Centre Cultural El Carme, a Badalona. A la parada hi haurà llibres de Publicacions i Edicions de la UB, informació sobre el grau de Filologia Hispànica que s’impartirà a El Carme a partir del curs vinent i material promocional dels projectes formatius de l’Àrea de Formació Complementària.

Sant Jordi solidari

Voluntariat UB, en col•laboració amb l’entitat Servei Solidari, posa en marxa la tercera edició de #ReciclaCultura, una iniciativa que promou la donació de llibres de particulars per tal que altres persones els puguin adquirir a un preu simbòlic per Sant Jordi. Del 22 al 24 d’abril, s’instal•laran cinc parades de llibres en el marc d’aquest projecte: al campus de Mundet, al de Ciències de la Salut de Bellvitge, al campus de la Diagonal Portal del Coneixement i dues més al campus d’Humanitats. Les persones interessades podran adquirir aquests exemplars a canvi d’un donatiu.

Primavera de la Llengua

El dia de Sant Jordi, a partir de les 12 hores, es faran diverses activitats a la Facultat d’Economia i Empresa. Entre d’altres, es podrà visitar l’exposició «Sant Jordi i l’impacte econòmic»; també hi haurà presentacions de llibres del professorat de la Facultat, intercanvi de llibres, el concurs musical Desentona! i el lliurament dels premis Ensaïmada Lingüística 2015 i del Premi a la qualitat lingüística dels treballs finals de grau.

La Facultat de Biologia organitza un seguit de conferències en el marc de la Quinzena Cultural de Sant Jordi, així com el lliurament de premis del I Concurs de Microrelats de Ciència-ficció, que tindrà lloc el 24 d’abril, i l’exposició Exponatura 2015, que es podrà veure entre el 20 d’abril i el 29 de maig a l’Àgora de la Facultat. Posteriorment, en el marc de la Primavera de la Llengua, el 27 de maig es farà l’acte de lliurament de premis del concurs Bioenigmes.

El 6 de maig, el campus de Mundet acollirà una jornada de jocs per la llengua i una fira de llibres, durant la qual hi haurà una conferència de l’historiador Aram Montfort, titulada «Edifici de Llevant 1939: Camp de Presoners d’Horta», a més d’un concert, castellers i el lliurament dels Premis Emili Mira i RodaGimcana.

El mateix 23 d’abril, al Parc Científic de Barcelona, com en altres edicions, es durà a terme una activitat de bescanvi de llibres

Concert de Sant Jordi al Paranimf

La UB tancarà el dia de Sant Jordi amb un concert al Paranimf de l’Edifici Històric a càrrec del Cor de la Facultat de Farmàcia, la Coral de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Jove Orquestra de Barcelona, que interpretaran obres d’Edvard Grieg, Jean Sibelius i Edward Elgar, sota la direcció de Walter Petersen i Ahmet Süleyman Bilgin.

El concert, impulsat pel Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura, tindrà lloc a les 20 h. Per raons d’aforament i de seguretat de l’espai, el mateix dia del concert es repartirà a partir de les 18 h, a la galeria del Paranimf, un número per persona fins a assolir la capacitat màxima de la sala.

 

UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA

Fira de Sant Jordi

El dia de Sant Jordi, la plaça Cívica s’omplirà d’activitats culturals, lúdiques i solidàries. La Fira de Sant Jordi s’inaugurarà a les 11 h amb la lectura del poema: “Belles Guerreres”. La Fira acollirà els estands i les activitats de col•lectius i de serveis de la UAB que animaran la Diada. Des de les 12 h fins les 16 h es podrà visitar l’estand “Jo participo! I tu?” de Dinamització Comunitària, passar pel “Xiringu” de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) i informar-se sobre el consum de drogues o la sexualitat segura. La FAS també proposa la Biblioteca humana de “Mites i prejudicis sobre el del món de la presó”, una activitat innovadora que proposa que, des de les 12:30 h a les 14 h, els llibres es converteixen en persones que parlaran sobre la presó des de diferents aspectes. Abans que comenci el Dinar Solidari, a les 13.30 h, hi haurà la lectura col•lectiva i multilingüe de La Plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda, a càrrec del Servei de Llengües.

Dinar solidari i contra el malbaratament alimentari

Amb motiu del Dia de la Terra, 22 d’abril, els paradistes de fruita i verdures de Mercavallès cediran els aliments que no estan en condicions suficients per a ser comercialitzats però que són plenament comestibles i que es cuinaran al Dinar Solidari de la UAB. Es necessiten persones voluntàries que col•laborin amb l’organització. A la vegada, les persones que vulguin tastar aquest dinar de manera gratuïta hauran de portar aliments no peribles (arròs, llaunes, pasta…) que seran cedits a la Fundació Banc dels Aliments. El dinar es servirà des de les 13 h fins les 15 h.

Preestrena dels Verdi i actuacions

A les 12 h es farà la preestrena dels Verdi amb la pel•lícula”Girlhood”, a les 12.30 h actuarà el Combo de la UAB amb música moderna que combina estils de fusió de jazz, funk i blues. I a les 15 h hi haurà un concert de gospel amb el grup The New Zombis. Projecció i actuacions estan organitzades per Cultura en Viu.

Lliuraments de premis i concursos

La Diada de Sant Jordi serà també el dia en què, per una banda, es farà la proclamació de l’Hereu i la Pubilla de la UAB. A les 13.15 h sabrem qui representarà la universitat en tots els actes que sigui convidada. Per altra banda, es farà el lliurament del VIII del Concurs de Relats i Fotografies d’Intercanvi i a les 14.30 h el del Concurs literari del Club de Rol de la UAB. A més, es donarà el tret de sortida al II Concurs de Relats Eròtics de la FAS.

 L’última activitat emmarcada en les celebracions de Sant Jordi, i que hi posarà punt i final a la festivitat, serà el dia 28 d’abril el cinèforum “Pagar per viure” organitzat pel Consell d’Estudiants de Medicina.

 

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI

 

Sant Jordi 2015 al campus Terres de l’Ebre

Sant Jordi al Campus ofereix Lectures en veu alta musicalitzades, el dia 23 a les 11 h. 45′ al vestíbul de la 1ª planta del campus Terres de l’Ebre, a Tortosa.

La lectura dels textos va a càrrec dels estudiants del curs d’Habilitats comunicatives del campus, que han escollit uns textos curts i del seu gust, mentre que la música va a càrrec de dos alumnes del centre universitari que cursen també estudis musicals al Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa. Aquesta activitat és oberta a tota la ciutadania i comunitat educativa.

Organitzen l’Antena Cultural Tortosa de la URV i el grau, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Tortosa.

Sant Jordi 2015 al campus Catalunya

La celebració del dia 23 d’abril Sant Jordi al campus Catalunya de la URV ofereix diferents activitats i actes, oberts a tothom.

De 10 h. a 17 h. el CRAI i URV Solidària obren a la plaça de la Concòrdia les parades de llibres duplicats a 1€, per la recaptació per a projectes solidaris. Els estudiants també poden instal·lar parades de llibres i roses.

A les 10 h. 15′ a la mateixa plaça comencen les micropresentacions de la producció acadèmica i de creació del professorat i alumnat del campus.

A les 12 h. a l’Aula Magna s’ofereix “Lletres d’Aigua”, espectacle musical i de recitació, a càrrec de Jesús Fuster. És un viatge imaginari amb el riu com a conductor per les terres ebrenques, a través dels seus poetes. L’acompanyen la rapsoda Rut Enguita i Toi Just a la guitarra.

A les 12 h. al pati interior del CRAI, es fa una lectura multilingüe del Quixot, en el IV centenari de la publicació de la 2ª part de l’obra.

A les 13 h. el grup Gralles Pataquers de la URV fan un concert, abans de l’actuació de la Colla castellera. Organitzen les tres facultats del campus: Infermeria, Ciències Jurídiques i Lletres.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere