La Universitat de València presenta 21 novetats en la Fira del Llibre als Jardins de Vivers
Publicacions de la Universitat de València (PUV) presenta 21 novetats en la 50ª edició de la Fira del Llibre, que va arranca dimecres (22/04/2015) als Jardins de Vivers. La institució acadèmica ha organitzat sis actes de divulgació dels seus títols.
Publicacions de la Universitat presenta els seus llibres els dies 23, 24, 27, 28, 29 i 30. La institució ocupa les casetes 7 i 8 de les instal·lades als Jardins de Vivers de València.
Dijous 23, a les 19:30, es presenten ‘Almadraba’, de Jaume Fuster; ‘Prosa i creació literària en Joan Fuster’, de Francesco Ardolino, Enric Balaguer, Anna Esteve, J. V. Garcia Raffi i Nel·lo Pellisser; ‘Joan Fuster, llibre a llibre. Diccionari bibliogràfic’, coordinat per Salvador Ortells Miralles; ‘Aquella dolçor amarga. La tradició amatòria clàssica en el Curial e Güelfa’, de Sònia Gros; i ‘El gran libro de la Horchata y la Chufa de Valencia’, dirigit i coordinat per José Miguel Soriano del Castillo.
Hi intervindran Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València; Jaume Fuster, fotògraf, Enric Izquierdo, editor de l’IIFV i de la Càtedra Fuster; Sònia Gros, catedràtica de Llatí i professora de la UNED; i José Miguel Soriano del Castillo, director de la Clínica Nutricional de la Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València
Per a divendres 24 d’abril (a les 19:30) és el torn de les novetats d’Assaig: ‘El far de Løndstrup. Assaig sobre la memòria moral dels espais’, d’Antoni Martí Monterde; i ‘Constel·lacions postmodernes’, d’Enric Balaguer.
Hi intervindran: Antoni Martí Monterde, professor de Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona; Enric Balaguer, catedràtic de Literatura Contemporània a la Universitat d’Alacant; i Gustau Muñoz, editor de PUV.
Dilluns 27 d’abril, també a les 19:30, es divulgaran les novetats de la Facultat de Geografia i Història. ‘Carlet: Historia, Geografía, Arte y Patrimonio’; ‘Catarroja: Historia, Geografía y Arte’; ‘Torrent: Historia, Geografía y Arte’; i ‘L’Eliana: Historia, Geografía y Arte’.
En l’acte hi participaran Jorge Hermosilla Pla, vicerector de Participació i Projecció Territorial; Esther Alba, degana de la Facultat de Geografia i Història i directora de la col·lecció; i representants dels ajuntaments de L’Eliana, Catarroja, Carlet i Torrent.
En la vesprada de dimarts 28 d’abril (sempre a les 19:30), es presentaran les novetats del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial: ‘Atlas de los recursos territoriales valencianos’; ‘Los recursos territoriales valencianos: bases para el desarrollo / Els recursos territorials valencians: bases per al desenvolupament’; ‘Cobijarse en la tierra y la montaña. Memoria, trabajo y paisaje en la Sierra Calderona’, de Beatriz Santamarina i Julio Bodí; ‘La encrucijada de Europa. Luces y sombras para un futuro común’, coordinat per Virginia Pardo; i ‘El Museu del Tèxtil Valencià d’Ontinyent’, de Rafa Gil i Marta Berlanga.
En la sessió participaran Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València; Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial; Beatriz Santamarina, professora de la Facultat de Ciències Socials; Virginia Pardo, professora de la Facultat Dret; i Rafael Gil, professor de la Facultat de Geografia i Història.
En el dimecres 29 d’abril (19:30) arribarà el torn del llibre ‘Memoria y desmemoria del MuVIM. Política cultural, museo y patrimonio inmaterial’, de Román de la Calle. Hi intervindran Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València; Ricard Huerta, director de l’Institut de Creativitat de la Universitat de València; José Luis Cueto, degà de la Facultat de Belles Arts; Amparo Carbonell, acadèmica de Belles Arts i catedràtica d’Escultura; i Román de la Calle, catedràtic d’Estètica de la Universitat de València
Finalment, dijous 30 d’abril (19:30) serà el moment de les novetats d’Història: ‘L’assistència sanitària a la ciutat de València durant la Guerra Civil (1936-1939)’, de Xavier García Ferrandis; ‘María Cambrils: el despertar del feminismo socialista. Biografía, textos y contextos (1877-1939)’, editat per Rosa Solbes, Ana Aguado i Joan Miquel Almela; i ‘Republicanos con la monarquía, socialistas con la República. La Federación Socialista Valenciana (1931-1939)’, de Sergio Valero.
Hi intervindran: Javier García Ferrandis, professor de la Universitat Catòlica de València; Ana Aguado, catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat de València; Sergio Valero, professor d’Educació Comparada i Història de l’Educació de la Universitat de València; i Vicent Olmos, editor de PUV.♦