Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdL acull la Mostra de treballs plàstics de l’alumnat participant al Comènius YEA

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

miró

La setmana de Sant Jordi és va inaugurar  (20/04/2015) a la Universitat de Lleida (UdL), a l’Edifici Polivalent del Campus de Cappont, l’exposició “Experiència artística compartida“. Aquest treball artístic és fruit del Projecte europeu Comenius YEA -Young European Artist-, participat per centres educatius de 6 països diferents i entre ells Catalunya. L’exposició restarà oberta fins el 8 de maig.

Exposició educativa i europea

 La mostra de treballs plàstics recull diferents creacions de l’alumnat que ha participat al projecte Comenius YEA, basat en diferents artistes europeus. La comissaria de l’Exposició ha estat Pili Vidal i Garcia.

Aquesta exposició és l’activitat de cloenda del Comenius YEA, projecte que es va iniciar el 2013 i que compta amb la implicació de 6 escoles de 6 països diferents: Bèlgica, Finlàndia, Alemanya, Suècia, Itàlia i Catalunya. Cada centre educatiu ha explicat la cultura i realitat del seu país a partir d’un autor concret.

Com a representants de Catalunya hi ha participat el Col·legi Maristes Montserrat de Lleida, que ha exportat a la resta d’escoles la vida i obra de Joan Miró.

A banda dels treballs plàstics realitzats per infants de 3 a 12 anys, YEA ha comptat amb intercanvis escolars i d’educadors, una web pròpia http://maristescomenius.blogspot.com/, un himne musical i un logotip identificatiu. És doncs una experiència educativa reeixida d’intercanvi, descoberta i aprenentatge amb l’anglès de llengua vehicular.

Autors

Les experiències artístiques que es mostren es basen en diferents grans artistes europeus, autors dels països participants en el Comenius YEA. Cada escola ha creat una programació per conèixer la vida i obra de l’autor escollit i ha proposat diferents treballs a realitzar. Tot plegat es recull a la mostra que acull la Universitat de Lleida. En concret els pintors són: Catalunya: Joan Miró. Bèlgica: René Magritte.Suècia: Stina Opitz i Johan Krouthén. Finlàndia: Helene Schjerfbeck i Tove Jansson. Itàlia: Leonardo da Vinci. I Alemanya: Hans Holbein el jove.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere