Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) fa públic el seu posicionament sobre el 3+2 (graus i màsters) i el Decret de Preus

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

LOGO-CEUCAT

 

COMENTARI INSTITUCIONAL del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT):

Els estudis universitaris al nostre país s’han encarit molt en els darrers anys, especialment del curs 2011-12 ençà. Paral·lelament, la quantia que reben les universitats de les administracions públiques i la situació econòmica de les unitats familiars ha empitjorat.

En aquest context, els universitaris representants dels estudiants que integren el CEUCAT, reunits en Ple a la seu del Consell d’Estudiants de la Universitat de Girona els passats dies 11 i 12 d’abril, han elaborat dos documents on es recullen les línies vermelles que els mateixos estudiants del CEUCAT defensaran a les sessions de treball de les Comissions de Garantia del Consell Interuniversitari de Catalunya i també a les reunions de debat sobre el decret que estableix els preus públics pel proper curs 2015-16.

El treball sobre el Decret de Preus que s’ha d’aprovar pel curs 2015/2016 es basa en l’actual Decret 92/2014 de juny per al curs 2014/2015. Tot i que la principal reivindicació del CEUCAT és el retorn als preus anteriors al 2011, el document que es presentarà contempla moltes altres propostes, fins un total de 21. Algunes d’elles fan referència a beques d’equitat, fraccionament dels pagaments de matrícula o el retorn de les enginyeries al coeficient B, però també s’inclouen propostes innovadores i de caràcter pedagògic, com la diferenciació de segones matriculacions en funció del nombre de suspesos.

Pel que fa al treball que fa referència a les Comissions del CIC, el CEUCAT considera que la flexibilitat en la durada de Graus i Màsters que permeten les modificacions introduïdes pel Reial Decret 43/2015 de 2 de febrer, juntament amb l’acord dels rectors de les Universitats de Catalunya per prorrogar-ne l’aplicació al nostre país, ha de ser una oportunitat per reconsiderar la totalitat del sistema universitari català.

Per aquest motiu es valora positivament que des del CIC s’hagin constituït les Comissions de garantia que permetran estudiar l’impacta de la implementació de possibles canvis en l’oferta de titulacions i a l’hora garantir i canalitzar un debat enriquidor amb la participació dels agents implicats.

Com a part implicada, el CEUCAT proposarà des d’estudis profunds i acurats davant qualsevol canvi d’un Pla d’Estudis -tant a nivell econòmic com acadèmic-, fins a l’equiparació de preus entre els tres anys de grau més el de màster; passant per garantir l’accés als estudis universitaris a tots els estudiants que en vulguin accedir a través d’una política de preus i beques adequada i recuperant entre d’altres les beques de mobilitat i les ajudes a les famílies monoparentals, també amb propostes innovadores.♦

 

1. DOCUMENT COMPLERT  “LA IMPLANTACIÓ DEL MODEL 3+2 A CATALUNYA”CLICAR AQUÍ

2. RESUM del DOCUMENT “LA IMPLANTACIÓ DEL MODEL 3+2 A CATALUNYA”CLICAR AQUÍ

3. DOCUMENT COMPLERT “21 PROPOSTES PER MILLORAR L’ACTUAL DECRET DE PREUS I BEQUESCLICAR AQUÍ

4. RESUM del DOCUMENT 21 PROPOSTES PER MILLORAR   L’ACTUAL DECRET DE PREUS I BEQUESCLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere