Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPF i la Universitat de Tolosa I impulsen un doble grau internacional en Economia

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

upf tolosa

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat de Tolosa I impartiran a partir del curs vinent un doble grau internacional en Economia. Els estudiants han d’acreditar un nivell mínim de B2 en anglès i es graduaran, després de quatre anys, en Economia per la UF i en Economia, en grau i màster, per la institució francesa. L’acord també preveu poder ampliar les places en un futur i la possibilitat de fer pràctiques a una empresa o institució durant el curs en què els estudiants passin en mobilitat. De moment, les places previstes són dues, tot i que no es descarta ampliar l’oferta en un futur. Pel setembre vinent, els estudiants ja han estat escollits.

 

 NOTÍCIA AMPLIADA:

Les universitats Pompeu Fabra i Tolosa I (Capitole) han signat (07/05/2015) un conveni  bilateral específic de reconeixement de doble grau, que permetrà als estudiants que s’hi acullin, a partir d’un programa de quatre anys, un dels quals en mobilitat, obtenir el títol de grau en Economia per la UPF i els títols de licence i maîtrise (ambdós amb la menció “Economia”) de la institució francesa.

El conveni ha estat signat aquest migdia per Jaume Casals i Bruno Sire, rectors de les universitats Pompeu Fabra i Tolosa I (Capitole), respectivament. Han assistit a l’acte, per part de la UPF, els vicerectors Mireia Trenchs (Docència i Ordenació Acadèmica) i Josep Ferrer (Relacions Internacionals); i diversos càrrecs en representació de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (Vicente Ortún, degà, i Àngel Gil, coordinador de Mobilitat) i del Departament d’Economia i Empresa (Jan Eeckhout, adjunt a la direcció).

Per part de la Universitat de Tolosa I, un soci estratègic amb el qual la UPF col•labora dels inicis de la creació dels programes d’intercanvi, també hi han estat presents David Alary i Christine Maurel, degà i vicedegana de l’École d’Economie de Tolouse, respectivament, i M. Joël Echevarria, director general de serveis de la Tolouse School of Économics (TSE).

En el decurs de l’acte de signatura, les persones presents han coincidit a assenyalar l’existència d’uns valors i d’un enfocament humanista comú, així com la seva dimensió internacional, d’aquestes dues institucions, que les situa com a dos dels centres capdavanters a Europa pel que fa a la docència i a la recerca en l’àmbit de l’economia.

Un programa de quatre anys de durada, un dels quals en mobilitat

Un cop superat el programa acadèmic, la UPF lliurarà el títol de grau en Economia, mentre que la Universitat de Tolosa I (Capitole) els de “Licence mention Economie” (equivalent al grau) i “Maîtrise mention Économie (màster 1)”: aquest darrer títol permet cursar programes de màster 2, que és la via d’accés al doctorat en el sistema francès.

Els estudiants participants d’ambdues institucions, que han d’acreditar un nivell mínim de B2 en anglès per seguir la docència en la universitat d’acollida, cal que superin un total de 240 ECTS, dels quals, com a mínim,60 (un curs acadèmic) en mobilitat, que hauran de cursar durant el tercer o el quart any dels seus estudis. Dos quadres annexos al conveni, que obre la porta a cursar 120 crèdits a cadascun dels dos centres, deixen clares les equivalències d’assignatures, crèdits i qualificacions entre ambdues universitats.

En virtut del conveni, el nombre de places d’intercanvi d’estudiants serà de dos (una xifra ampliable en un futur), i el flux de participants entre ambdues institucions s’haurà d’equilibrar en un període de cinc anys. Els estudiants que prendran part en aquesta primera edició ja han estat seleccionats, i començaran el programa a partir del proper mes de setembre.

L’acord signat, que té una vigència de cinc anys (prorrogables), contempla també la possibilitat de fer pràctiques en una empresa o institució durant el curs que els estudiants passin en mobilitat. Així mateix, designa dos coordinadors, un per a cada institució: Àngel Gil, coordinador de mobilitat de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UPF, i Christine Maurel, vicedegana de l’École d’Economie de Tolouse.♦

 

FOTOGRAFIA: D’esquerra a dreta: Bruno Sire i Jaume Casals. rectors de les universitats Tolosa I (Capitole) i Pompeu Fabra.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere