Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Missatge de la Vicerectora de l’Estudiantat a les ASSOCIACIONS de la Universitat de Lleida / APUNT EDITORIAL: “La Vicerectora i el Guinness”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Vice 1

 

Després de les eleccions a Rector de la Universitat de Lleida on va ser re-elegit el professor Roberto Fernàndez, la Vicerectora de l’Estudiantat, en funcions: Neus Vila, que ja formava part de l’equip rectoral de Fernàndez i que novament repetirà, ha enviat un Missatge -en forma d’e-mail- a les Associacions de la Universitat de Lleida, que pel canvi de comportaments directius, és noticia i val la pena llegir-ho tothom, encara que sigui de la vida domèstica d’una Universitat:

 

Benvolguts i benvolgudes, 

Un cop passada l’elecció a rector, vull adreçar-me a vosaltres per agrair el seu suport als que han votat al rector Roberto Fernández; i als que no ho han fet també els vull agrair la seva participació, ja que, com bé sabeu, aquesta és la base de la democràcia i un dels puntals de la presència i l’activitat de l’estudiant a la universitat. 

A partir d’ara s’obre una nova etapa en molts sentits, en la qual estic segura que les persones que treballem al vicerectorat i als serveis que en depenen, i els membres de les associacions de la UdL (i també dels consells), podrem mantenir una òptima relació de col·laboració, que redundarà en benefici del fet associatiu a la nostra universitat, i de tot l’estudiantat de la UdL, que és el que, a la fi, estic segura que tots volem. 

Com bé vam comentar a la reunió que vam mantenir fa uns dies el rector i jo mateixa amb representants d’algunes associacions,  la idea és impulsar-les, en aquest nou període, establint convocatòries exclusives d’ajuts, determinant representants en òrgans de decisió (com, per exemple, l’actual comissió d’extensió universitària, que cal modificar), conformant un “consell” (denominació i format a determinar per vosaltres) d’associacions, etc… 

Ara ve una etapa que en diuen “en funcions”, durant la qual cal ajustar aspectes entre els vicerectorats (ja sabeu que en el meu cas, he de traspassar algunes competències a altres vicerectors però també n’he d’acollir algunes altres, sempre relatives a estudiants: beques, etc.). Però en els propers mesos, abans d’acabar el curs, m’agradaria que trobéssim alguns moments en els quals poder intercanviar impressions i posar les bases del que volem per les associacions de la UdL.  En aquest sentit, per mi, és molt necessari conèixer la vostra opinió.  En les properes setmanes ens adreçarem a vosaltres per tal d’ajustar entrevistes que vagin bé a tots i totes. 

Amb la il·lusió de la nova etapa, rebeu una salutació molt cordial! 

Neus Vila Rubio 
Vicerectora d’Estudiants

 

+++

 

APUNT EDITORIAL : La generosa Vicerectora  i el Llibre Guinness 

Celebrem sincerament que la professora Neus Vila després d’haver ningunejar durant 4 anys les associacions de la Universitat de Lleida, ara a 48 hores de tornar a ésser elegida novament com a Vicerectora de l’Estudiantat hagi enviat un e-mail d’encoratjament a tenir bones relacions entre tots nosaltres (El text està publicat al començament d’aquesta notícia).

És de savis rectificar i de cor felicitem a la professora per la victòria de la seva candidatura i sobretot per la iniciativa d’enviar aquest primer e-mail.

Però comprendrà la professora de que sí fa 78 hores pensàvem que era una negligent Vicerectora encara ens costi veure-la d’una altra manera, exactament igual com el re-elegit flamant Rector, que encara porta el títol del “ … més gran entabanador de la UdL amb els estudiants, associacions i premsa universitària …”.

Però per tenir millor bon rotllo entre el Vicerectorat i les associacions valdria la pena, a més de donar-nos la mà, és pagar-nos el que ens deu econòmicament i també que faci pública l’Acte de la reunió resolutòria de l’últim convocatòria dels ajuts culturals a les associacions. Durant 4 anys, any rere any, li hem fet aquesta demanda i no s’ha aconseguit, malgrat presentar-nos la UdL com els campions de la transparència.

La premsa universitària independent de la UdL i l’Associació universitària AMICS de LO CAMPUS que l’edita, malgrat errors propis i molta autocrítica que ens hauríem de fer, tenim un sentit del servei i de pragmatisme a prova de bomba, i abans de les eleccions a Rector: vàrem dinar, sopar, esmorzar , berenar o reunir amb tota mena de candidats per aconseguir acords previs favorables als estudiants i a les associacions. I vàrem col·laborar a aconseguir que les dues candidatures en competició portessin al seu Programa electoral la proposta que ajudarien a crear el “Consell de les Associacions de la UdL”. I varen complir, i negre sobre blanc els programes escrits i publicats, portaven aquesta històrica reivindicació.

S’han obert totes les llums vermelles quan la Vicerectora surt amb l’e-mail on diu, com aquell que res:  “… conformant un “consell” (denominació i format a determinar per vosaltres) d’associacions, etc…”. Obrint novament la polèmica s’hi ha de ser una “COMISSIÓ d’associacions” o un “CONSELL d’associacions”, que a més de la diferència obvia de denominació, comporta tota una carrega institucional diferent i que a ningú se li hauria d’escapar.

Tota aquesta incertesa i equivocs creiem que havien acabat amb les discussions prèvies i  aquest compromís va portar a la nostra associació a posicionar-nos sobre les eleccions a Rector amb una ABSTENCIÓ ACTIVA i no en un BOICOT, postura base com va començar el nostre Taller intern de posicionament. I aquest canvi, va portar a una confrontació light i de baixa intensitat a la comtessa electoral, per part nostra.

A veure si la Vicerectora i el Rector Fernàndez hauran de sortir al  “The Guinness World Records Official” per haver estat la Vicerectora i el Rector que incompleix el seu Programa electoral més ràpids del món i a més, ho expressen públicament: en 48 hores.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere