Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Pompeu Fabra presenta el nou Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat (CCS-UPF)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

upf

El Consell de Govern de la Universitat Pompeu Fabra (06/05/2015) va aprovar la creació del Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat (CCS-UPF). Aquest centre neix amb la doble missió de fomentar la cultura científica per part de la ciutadania i de promoure un paper més actiu de la societat en el procés d’R+D+i en totes les seves fases. Per assolir els seus objectius, el Centre durà a terme accions de comunicació científica i participació ciutadana, estudis centrats en la relació ciència-societat i activitats de formació especialitzada en comunicació científica. El CCS-UPF està adscrit al Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS-UPF) i ubicat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

Equip

El centre està dirigit per Gema Revuelta, professora del CEXS-UPF i, entre 1998 i 2014, sotsdirectora de l’Observatori de la Comunicació Científica de la mateixa universitat. El CCS-UPF compta també amb l’assessorament de dos òrgans col•legiats – el Consell Assessor i el Consell Social – presidits tots dos pel periodista científic Vladimir de Semir, qui va fundar l’Observatori de Comunicació Científica al 1994 i va ser el seu director fins l’any 2014. De Semir i Revuelta han treballat junts durant més de 20 anys a la UPF i a l’Ajuntament de Barcelona. Tots dos són també co-directors del Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental d’IDEC-UPF, que enguany celebra la seva 20ª edició amb un rècord en el número d’estudiants.

Completen l’equip del CSS-UPF Emma Cots (coordinadora i community manager de les xarxes de comunicació científica agrupades sota el nom d’Observatori 2.0), Carme Pérez Sancho (responsable de comunicació i participació) i Núria Saladié (responsable de projectes europeus). A més, un grup de 10-15 especialistes en comunicació científica col•laboren amb els projectes del centre.♦

 

FOTOGRAFIA: Carme Pérez Sancho, Vladimir de Semir, Gema Revuelta, Emma Cots i Núria Saladié, membres del Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la UPF.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere