Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPC és la primera institució catalana i la tercera a l’Estat en projectes de recerca i innovació de l’Horizon 2020

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

H2020 logo

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) és la primera institució catalana i la tercera espanyola en participació en projectes d’R+D+i a l’Horizon 2020, el programa de recerca europeu que, des de l’octubre passat, ha pres el relleu al setè Programa marc de la Unió Europea (UE). Actualment, la UPC participa en 28 projectes d’aquest programa, dels quals en coordina set.

En el programa de recerca europeu Horizon 2020 (H2020), previst per als propers set anys i dotat amb un pressupost de prop de 80.000 milions d’euros, la UPC és la primera institució catalana i la tercera espanyola i es troba entre les 33 entitats espanyoles que participen en cinc o més projectes. Concretament, la Universitat pren part en 28 projectes, per darrera del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i la Fundación Tecnalia. Així ho indiquen les dades publicades a l’abril per l’European Union Open Data Portal sobre els primers 2.400 projectes atorgats pel programa Horizon 2020.

Segons aquestes dades, analitzades per l’Observatori de Recerca de l’Institut d’Estudis Catalans i que publica en el seu blog, en aquests projectes hi participen 10.288 entitats, que han obtingut un finançament global de 3.677,7 milions d’euros per part de la Comissió Europea (CE). La UPC hi figura amb 16 projectes, si bé, actualment, aquesta xifra ja ascendeix a 28 projectes, dels quals en coordina set en els àmbits de les TIC, telemedicina, robòtica, recursos minerals, energia i enginyeria tèxtil. Un d’ells, en el camp de les TIC, és un projecte Consolider Grant de l’European Research Council.

A més, l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), institut universitari de recerca vinculat a la UPC, és segons les mateixes dades la tercera institució catalana en volum de projectes dins d’aquest programa, amb 12 projectes.

D’acord amb l’European Union Open Data Portal, Catalunya coordina un 4,7% dels primers projectes concedits pel Programa Horizon 2020. A escala continental, un 55% de les participacions en projectes es concentren en 5 països: el Regne Unit (1.406), Alemanya (1.313), Espanya (1.118), Itàlia (937) i França (906).

El primer any d’aplicació del programa Horitzó 2020, Catalunya ja ha captat 110 milions d’euros, un 38% més que el 2007, el primer del setè Programa Marc, segons ha afirmat, el 6 de maig, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, al Parlament de Catalunya.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere