Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPF es dota de la nova figura del CENTRE D’ESTUDIS per agrupar accions que es desenvolupin al voltant d’una àrea temàtica concreta

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

web+header+02+iStock_student+study+center+focus+screen+sketch+school+high+res

La Universitat Pompeu Fabra ha creat una nova figura: el CENTRE D’ESTUDIS, que s’afegeix a les ja existents en l’àmbit de recerca (grups, unitats i centres específics), que “ofereix una manera més tranversal d’agrupar i visualitzar activitats, no només de recerca, sinó també de divulgació i estudi, sempre al voltant d’una temàtica específica”, tal com explica Àngel Lozano, vicerector de Recerca de la UPF.

Les noves estructures “són molt lleugeres i tenen la possibilitat d’acollir una forta presència de membres de fora de la pròpia Universitat”, afegeix Lozano. Els primers centres d’estudis en posar-se en funcionament seran el Centre d’Estudis en Comunicació, Ciència i Societat (CSS-UPF), el Centre d’Estudis Filosòfics Eugenio Trías (CEFET) i el Centre d’Estudis UPF Sports-Lab, després d’aprovar-se’n el seu reconeixement en l’últim Consell de Govern de la Universitat, el passat 6 de maig.

Centre d’Estudis en Comunicació, Ciència i Societat

Vinculat al Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (DCEXS), neix amb la doble missió de fomentar la cultura científica de la ciutadania i promoure un paper més actiu de la societat en el procés d’I+D+i en totes les seves fases. Per aconseguir aquests objectius, el centre desenvoluparà accions de comunicació científica i participació ciutadana, estudis centrats en la relació ciència-societat i activitats de formació especialitzada en comunicació científica.

El CCS-UPF serà coordinat per Gema Revuelta, professora del DCEXS, i compta amb l’assessorament de dos òrgans col•legiats, el Consell Assessor i el Consell Social, presidits per Vladimir de Semir, antic professor del Departament de Comunicació de la UPF. Alguns dels membres participants en aquests òrgans són Arcadi Navarro, director del DCEXS, Jordi Camí, catedràtic de la UPF director del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) o Cristina Ribas, professora del Departament de Comunicació de la UPF i presidenta de l’Associació Catalana de Comunicació Cinetífica (ACCC).

Centre d’Estudis Filosòfics Eugenio Trías

Adscrit al Departament d’Humanitats, estarà coordinat pel professorFernando Pérez-Borbujo. El centre té com a objectius primordials organitzar tot tipus d’activitats que ajudin a la difusió de l’ obra d’Eugenio Trías , i l’estudi i l’anàlisi de la seva proposta d’una filosofia del límit. D’altra banda, es crearà una publicació que reculli les contribucions més significatives sobre obres i temes al voltant de la filosofia del límit i es constituirà un seminari permanent d’estudi de l’obra i del pensament del professor.

El CEFET neix amb el suport de la família d’Eugenio Trías, que ha manifestat la voluntat de donar a la Universitat el llegat del filòsof, consistent en un fons bibliogràfic de prop de 6.000 llibres, així com els manuscrits originals de la majoria de les seves obres, les cartes i l’arxiu personal i les edicions i traduccions de les seves obres, amb l’objectiu de crear un fons per a l’estudi de l’obra de l’autor que es converteixi en referència internacional per a tots els estudiosos del seu pensament.

Centre d’Estudis UPF Sports-Lab

Lligat al DCEXS i coordinat per Carles Murillo, catedràtic d’Economia de la UPF, agruparà totes les activitats relacionades amb el món de l’esport que es desenvolupen a la Universitat. La proposta és crear un hub de coneixement multidisciplinari que abordi l’esport i l’activitat física des de tots els àmbits possibles: legislació, tecnologia, dopatge i ètica, repercussió econòmica, social i mediàtica d’esdeveniments esportius, formació de professionals, impacte de lesions i assegurament del risc o creació literària i esport.

L’objectiu és la creació d’un espai únic que fomenti la formació, la recerca i la divulgació en aquest àmbit. Per aquest motiu és un centre amb membres de fins a cinc departaments de la Universitat: el Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, el Departament d’Economia i Empresa, el Departament de Dret i el Departament de Comunicació i el DECXS.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere