Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat de València: I Jornada Internacional ‘El futur dels serveis socials en un context de canvi’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

changing-wordpress-username-password-from-cpanel

La Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València acull la I Jornada Internacional ‘El futur dels serveis socials en un context de canvi’ avui dijous, 14 de maig. Es tracta d’una trobada per a la reflexió, la crítica i el plantejament de noves propostes de canvi. A les 9:30 hores, se celebrarà l’acte de presentació a la Biblioteca Gregori Maians (Campus dels Tarongers).

 

L’organització d’aquesta primera jornada, de caire internacional, ha estat motivada pel context actual de crisi econòmica, l’augment de les situacions de vulnerabilitat i exclusió social, i l’ajust que s’està realitzant en els serveis socials públics. “Tot allò suposa un escenari de màxim interès per a poder analitzar la sostenibilitat dels sistema de Benestar Social”, assenyalen des de la coordinació de la jornada.

Entre les més de 210 persones inscrites, participaran alumnat de grau, postgrau i doctorat de la Universitat de València, professionals dels Serveis de Benestar de tots els àmbits i de dins i fora del País Valencià, i professorat de diverses universitats. El comitè científic està configurat per 26 acadèmics de 18 universitats de tot el món. “Aquesta serà una jornada per a reflexionar sobre la realitat actual i presentar experiències i bones pràctiques que permeten optimitzar noves possibilitats per a la dinamització de l’actual sistema de Serveis Socials”, explica l’organització.

Aquesta primera jornada internacional, que se celebrarà de matí al Saló d’Actes de la Biblioteca Gregori Maians, girarà al voltant de tres ponències principals. El professor Víctor Giménez, de la Universitat d’Alacant; la professora Lucía Martínez, de la Universitat de València; i Ana Lima, presidenta del Consell General del Treball Social a Espanya, exposaran les seues propostes sobre el nou escenari que s’obri en l’horitzó immediat dels Serveis Socials.

També hi intervindran la presidenta del Col·legi Oficial de Treball Social de València, Elena Puig; el degà de la Facultat de Ciències Socials, Ernest Cano; La vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Maria Vicenta Mestre; el director del Departament de Treball Social i Serveis Socials, Josep Vicent Pérez Cosin; el director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), Joan Noguera; i Joan Romero, catedràtic de Geografia.

Per la vesprada, la jornada canviarà d’escenari i es desenvoluparà al Saló d’Actes de la Facultat de Ciències Socials i a l’Aulari Oest. Està previst que s’hi presenten entorn de 85 propostes en 12 taules de comunicacions distribuïdes en les àrees següents: Serveis Socials Generals, Família infància i adolescència, Intervenció social, Envelliment i dependència, Exclusió social, Dona, Ciutadania activa, Migració, Intervenció en Barris vulnerables, Salut i drogodependències, Desenvolupament rural i Diversitat funcional.

Debat polític sobre la nova Llei de Serveis Socials

Clourà la jornada la taula redona ‘La cultura política davant la nova Llei de Serveis Socials a la Comunitat Valenciana: Propostes des de les principals forces polítiques’, que moderarà Joan Romero. “Amb aquesta taula pretenem analitzar les propostes dels diferents partits polítics al voltant de l’estructuració en l’atenció al benestar de la ciutadania des dels Serveis Socials”, apunten els organitzadors. Participaran en aquest debat Isaura Navarro (Compromís), Anaïs Menguzzato (PSPV), Lucía Cerón (PP), Toni Giménez (EU) i Ana Bedrina (Podemos).

Aquesta jornada sobre el futur dels Serveis Socials ha estat organitzada per la Facultat de Ciències Socials i encapçalada pels professors i professores del Departament de Treball Social i Serveis Socials José Javier Navarro, Xavier Uceda, Lucía Martínez, Encarna Canet i Mercedes Botija; a més dels col·laboradors Alejandro Gil, Ángela Carbonell i Sara Leo. S’han afegit a la iniciativa entitats com ara els ajuntaments de Paterna, Burjassot i Sagunt, el Col·legi Oficial de Treball Social de València, l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), la Fundació Amigó, la Càtedra Luís Amigó i Cáritas Diocesana de València, que han volgut donar el seu suport a aquesta primera iniciativa que es desenvolupa des de la Universitat de València per tal de debatre i créixer davant l’escenari futur que dibuixa la reforma de les administracions locals.♦  

 

PROGRAMA i HORARIS … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere