Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPC ofereix el primer grau oficial en Disseny i Desenvolupament de Videojocs íntegrament EN ANGLÈS

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

image_preview

El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) oferirà pel proper curs acadèmic 2015-2016 el primer grau oficial en Disseny i Desenvolupament de Videojocs de tot l’Estat espanyol, amb continguts i docència íntegrament en anglès i impartit a Barcelona. La creació d’aquest grau neix per donar resposta al mercat internacional en el qual s’ubica la creixent indústria del videojoc i les aplicacions interactives, un sector que preveu duplicar els llocs de treball i crear 5.200 vacants més abans del 2017.

 

La formació en animació, art digital i videojocs de la UPC es consolida amb la creació de dos graus oficials en Disseny i Desenvolupament de Videojocs. D’una banda, el que s’ofereix des del passat curs 2014-2015 al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), al Campus de la UPC a Terrassa, i, de l’altra, el grau de nova creació impartit íntegrament en anglès a Barcelona, a partir del proper curs 2015-2016. La UPC aglutina ja més de deu anys de reconeguda experiència amb el màster en Disseny i Creació de Videojocs de la UPC, un dels primers programes docents del sector a Europa.

La UPC és una de les universitats europees amb una formació més sòlida en l’àmbit dels videojocs i la indústria multimèdia: amb més de 400 estudiants formats gràcies a l’experiència de professionals provinents de més de 30 estudis professionals, tots ells amb més de 5 anys d’experiència a la indústria. En el marc d’aquesta formació, els estudiants han creat més de 80 projectes reals en l’àmbit dels videojocs. La Universitat ha realitzat més de cent conferències en obert i ha impulsat el concurs Three Headed Monkey Awards-Social Point, un certamen internacional per a projectes amateurs, que aquest any arriba a la seva tercera edició amb la participació de més de 40 projectes internacionals. La formació en videojocs de la UPC és, en definitiva, un referent a l’Estat espanyol amb el protagonisme actiu de més de 30 empreses del sector, nacionals i internacionals, com ara Social Point, King, Digital Legends o Ubisoft.

L’objectiu del grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs en anglès és formar professionals capaços de conceptualitzar, dissenyar i programar videojocs i continguts dirigits a l’entreteniment digital i aptes per difondre en diferents plataformes i dispositius mòbils. I ho fa orientant-los a les dinàmiques de treball internacional que caracteritzen la indústria dels videojocs: l’anglès és la llengua comuna per establir vincles professionals i compartir documentació en un escenari en què els estudis professionals compten amb perfils de diferents països i desenvolupen els projectes amb la col•laboració de diferents seus a l’estranger.

En acabar el grau, a més dels coneixements acadèmics adquirits durant el curs, l’estudiantat tindrà al seu currículum professional 4 projectes reals de videojocs com a carta de presentació per a les més de 70 empreses del sector que avui dia existeixen a Catalunya. La metodologia docent està orientada a l’aplicació pràctica, amb casos reals de la indústria i amb participació de les empreses.

La formació de la UPC en l’àmbit dels videojocs i l’animació digital té una vocació clarament professionalitzadora i s’encamina a cobrir la creixent demanda professional del sector. S’estima que fins al 2017 es dupliquin els llocs de treball a la indústria i es creïn 5.200 vacants més, segons l’estudi publicat recentment per l’Asociación Española de Empresas Desarrolladoras de Videojuegos y Software de Entretenimiento (DEV). L’estudi també indica que el sector tindrà un creixement anual d’un 23,7% en els propers anys, fins a arribar als 723 milions d’euros de volum de negoci l’any 2017. 

Les sortides professionals del grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs van des de poder treballar com a programador i desenvolupador de videojocs, programador de dispositius mòbils, dissenyador de videojocs, dissenyador gràfic, artista tècnic, artista 3D, animador 2D i 3D per a videojocs i continguts digitals, fins a d’altres perfils nous fruit de l’expansió i evolució del sector, com ara les especialitats en anàlisi de dades de videojocs, control de qualitat, testeig i balanceig, així com consultoria en gamificació, una nova tendència que aplica les mecàniques i dinàmiques del joc per potenciar la motivació i la fidelitat del públic en altres sectors com ara l’educació i el màrqueting. Un seguit de perfils molt especialitzats i multidisciplinaris que pretenen cobrir les demandes d’aquest sector líder en l’oci audiovisual i interactiu. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere