Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdG participa en un estudi internacional sobre la felicitat dels infants

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

IMG_77531(pp_w860_h614)

L’estudi, en el qual ha pres part un equip d’investigadors de la Universitat de Girona, ha enquestat més de cinquanta mil nens i nenes d’entre 8 i 12 anys de 15 països, amb preguntes sobre experiències i opinions en relació amb les seves vides.

Es tracta del projecte més ampli i divers que s’ha realitzat mai a escala internacional sobre la vida dels infants des de la seva pròpia perspectiva, que resulta ser un tipus de recerca molt poc habitual. El primer informe del projecte “Children’s Worlds” (“Els mons dels infants”), mostra resultats importants que poden ser utilitzats per millorar la vida de nens i nenes d’arreu del món. La Fundació Jacobs ha finançat aquest projecte internacional, encara en curs, al llarg dels darrers tres anys.

Inclou una mostra representativa de la població infantil de Catalunya, que ha estat recollida i analitzada per l’Equip de Recerca en Infància, Adolescència, Drets dels Infants i la seva Qualitat de Vida (ERIDIqv) de la Universitat de Girona.

Ferran Casas, catedràtic de Psicologia Social de la Universitat de Girona i coordinador de la recerca a Catalunya, ha comentat que “al nostre territori crida l’atenció la important disminució del benestar subjectiu entre els 10 i els 12 anys, i els nivells d’insatisfacció amb aspectes de la vida escolar. També s’observa que els estudiants d’escoles i instituts de zones urbanes presenten puntuacions més baixes que els de zones semiurbanes o rurals”.

Els nens i nenes de països europeus tendeixen a expressar nivells més elevats de satisfacció amb els seus amics, mentre que els de països africans tendeixen a ser més feliços amb la seva vida escolar. Els nens i nenes de països del nord d’Europa es mostren especialment insatisfets amb la seva aparença i autoconfiança. La majoria dels cinquanta mil infants dels 15 països han avaluat la seva satisfacció global amb la vida (en una escala de 0 a 10) de manera positiva, amb variacions en el percentatge dels que mostren un nivell de benestar molt elevat (10 sobre 10), des d’un 77 % a Romania i Colòmbia fins al 40 % a Corea del Sud. El percentatge dels que presenten un nivell de benestar baix (menys de 5 sobre 10) oscil·la entre menys d’un 2 % a Romania i Colòmbia a més d’un 7 % a Corea del Sud i Sud-àfrica.

El qüestionari incloïa preguntes sobre aspectes clau de la vida dels nens i nenes, com ara la família i la seva vida familiar, els amics, els diners i les possessions, la vida escolar, el lloc de residència, l’ús del temps, el benestar personal, el seu coneixement sobre els drets dels infants i la seva felicitat en general.

Simon Sommer, director de recerca de la Fundació Jacobs, entitat finançadora del projecte, ha afirmat: “Estem encantats de veure el primer informe d’aquest innovador i rellevant estudi internacional. La fundació està orgullosa de contribuir a fer més accessible una recerca tan complexa i d’estar un pas més a prop de comprendre millor la vida dels infants des de la seva pròpia perspectiva. Amb projectes de recerca innovadors com aquest ens agradaria enfortir la transferència de la recerca a la pràctica i proporcionar informació que sigui útil als responsables polítics i a altres persones interessades a millorar la vida dels nens i nenes”.

 Web del Projecte … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere