Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Politècnica de València i l’Institut Valencià d’Art Modern signen un conveni marc de col·laboració

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

mncars_julio_gonzalez_

El rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, i el director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel García Cortés, han signat un conveni de col·laboració per a incrementar la vinculació entre ambdues institucions en els camps d’interès comú. L’acord té una vigència de cinc anys, prorrogables.

El document obri les portes a l’organització de tot tipus d’activitats conjuntes: de formació i difusió cultural -seminaris, tallers d’artistes, congressos.-, de recerca sobre art modern, de participació dels professionals de l’IVAM en màsters o cursos especialitzats organitzats per la UPV i, al seu torn, de col·laboració dels alumnes de la UPV en els tallers didàctics de l’IVAM, entre altres.

A la signatura del conveni han assistit, a més, María Victoria Vivancos, vicerectora d’Alumnat i Extensió Universitària; José Luis Cueto, degà de la Facultat de Belles Arts; Luis Armand, director del Departament de Pintura; Miguel Corella, responsable del Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l’Art, i Salomé Cuesta, directora del Departament d’Escultura. Per la part de l’IVAM, ha estat present Joan Llinares, administrador de l’entitat.

L’acord considera no sols els estudiants de Belles Arts, sinó també als alumnes d’altres centres de la UPV molt afins al treball del Museu: l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria del Disseny i l’Escola Politècnica Superior de Gandia, on s’imparteix el Grau en Comunicació Audiovisual.

Una nova etapa

Durant l’acte, el rector Francisco Mora ha declarat que “no tenia sentit que ambdues institucions visqueren d’esquena l’una a l’altra. Va haver-hi un conveni anterior que va donar lloc a comptadíssimes activitats i que va tenir una nul·la repercussió. I hi havia per ambdues parts moltes ganes d’engegar una nova etapa que, sens dubte, serà molt intensa”.

Per la seua banda, José Miguel García Cortés, ha destacat que “la Facultat de Belles Arts és, segons alguns rànquings, la millor d’Espanya per a estudiar aquesta carrera. Heus ací, per tant, una bona raó per la qual l’IVAM està molt interessat a treballar amb la UPV. El personal docent i investigador hi juga un paper decisiu i té molt a aportar a aquesta relació. I, amb el pas del temps, trobarem més possibilitats per a traure més partit a aquest conveni”.

José Miguel García Cortés és director de l’IVAM des de setembre del 2014. És la setena persona que ocupa aquest càrrec en la història del museu, però el primer triat per un Consell Rector. És doctor en filosofia per la Universitat de València i ha impartit 25 anys de docència en la Facultat de Belles Arts de la UPV, en diferents assignatures sobre art modern i contemporani.♦

 

FOTOGRAFIA: Escultura de Julio González. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere