Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Ramon Llull imparteix un curs -obert i de pagament- sobre ‘Tècniques de Diagnòstic per la Imatge i Anatomia Radiològica’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

baixa

El dissabte 6 de juny la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Ramon Llull impartirà un curs de 10 hores sobre “Tècniques de Diagnòstic per la Imatge i Anatomia Radiològica” adreçat a estudiants i professionals de Ciències de la Salut. 

Aquest taller, que es realitzarà a la sala d’anatomia de la Facultat, abordarà les principals tècniques per la imatge (RX, TAC, RMN, ECO, PET, contrastos…), els fonaments físics de cada tècnica i per a què és específica cadascuna, l’orientació i reconeixement de les principals estructures anatòmiques per regions, i l’anàlisi de casos clínics. 

 

Actualment, les tècniques de diagnòstic per la imatge són proves complementàries fonamentals en l’àmbit de ciències de la salut i aportades per pacients a les consultes dels professionals sanitaris.

El fisioterapeuta es troba freqüentment amb aquest tipus de proves en la seva pràctica professional i cal que conegui els fonaments, quan s’indiquen, quines estructures es poden veure, la nomenclatura específica, com es realitzen i què representen per al pacient, etc.

L’anatomia seccional i topogràfica ajuda a entendre millor els talls i plans que trobem a les tècniques de diagnòstic per la imatge com TAC i RMN. Aquest tipus d’estudi anatòmic integra topogràficament les estructures i les seves relacions.

Destinataris: Estudiants i professionals de Ciències de la Salut

Objectius: Aquest taller té com a objectiu presentar les principals proves de diagnòstic per la imatge i els seus fonaments, com es realitzen, i identificar les principals estructures anatòmiques en cadascuna. A més, no només s’utilitzaran proves normals sinó diferents exemples clínics que aproximin a l’alumne a les proves que podrà trobar en la pràctica de la professió.

Aquest seminari abordarà:

• Les principals tècniques per la imatge: RX, TAC, RMN, ECO, PET, contrastos…
• Quins fonaments físics tenen les tècniques i per a què és específica cadascuna
• Orientació i reconeixement de les principals estructures anatòmiques per regions
• Casos clínics

Continguts

• Introducció a les tècniques de diagnòstic per la imatge.
• Anatomia radiològica i seccional de l’aparell locomotor
• Anatomia radiològica i seccional del tòrax
• Anatomia radiològica i seccional del sistema nerviós, crani i columna

Recursos

• Projecció d’imatges
• Radiografies, TACs i RMNs
• Anatomage
• Models anatòmics

Organització

Data: Dissabte 6 de juny de 2015.
Horari: 09.00-14.00h i 15:30-19:30h
LlocSala d’anatomia de la FCS Blanquerna-URL

Professorat

Àlex Merí Vived
Llicenciat en Filosofia. Diplomat en Fisioteràpia. Graduat en Estudis Avançats en Anatomia Clínica. Professor de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna Universitat Ramon Llull.

Eduard Permanyer
Llicenciat en Medicina. Especialista en cirurgia cardíaca. Metge adjunt del Servei de Cirurgia Cardíaca del Hospital Vall d’Hebrón.

Eulogio Pleguezuelos
Llicencia en Medicina. Especialista en Medicina Física i Rehabilitació. Metge rehabilitador/ valorador. Institut de Biomecànica. INVALCOR (Intitut de valoració corporal). Barcelona. Metge adjunt del Servei de Rehabilitació i Medicina Física del Hospital de Mataró. Consorci Sanitari del Maresme.

Ferran Rey
Llicenciat en Ciències Físiques. Doctor en Psicologia. Professor i investigador a la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere