Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

URV: Taula rodona a Tarragona en homenatge a Teresa Rovira

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

rovira-e1378338048991

Una taula rodona entorn de la figura de Teresa M. Rovira i Comas té lloc avui dimecres, 27 de maig a les 19,30 h. als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona (c/ Major, 14).

Participen: Josep-Lluís Carod-Rovira, Montserrat Duch, catedràtica d’Història Contemporània de la URV, Assumpció Estivill i Ferran Mascarell, conseller de Cultura.

Amb motiu de la seva mort al setembre passat, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya li ret homenatge a la primavera de 2015, a Tarragona.

Teresa M. Rovira (Tarragona, 1918-Barcelona, 2014), bibliotecària per vocació, filla de l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, que dóna nom a la Universitat Rovira i Virgili, va viure la guerra, l’exili i contribuí a la reconstrucció cultural de Catalunya.

Amb una sòlida formació (estudis superiors a Montpeller i a Barcelona), s’especialitzà en literatura infantil i juvenil, i en l’obra del seu  pare. Des de l’exili, el 1953 retornà a Catalunya. Entre 1981 i 1985 ocupà la direcció de la Xarxa de Biblioteques Populars. L’any 2002 rebé la Creu de Sant Jordi a tota una trajectòria de servei a la cultura i el 2008 el Premi Aurora Díaz Plaja de Literatura Infantil i Juvenil.

Organitzen l’acte el Departament de Cultura (Central de biblioteques, Biblioteca Pública de Tarragona, Direcció General de Política lingüística) i Òmnium Cultural del Tarragonès, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, URV i la revista “Fet a Tarragona”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere