Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

CIMAB implanta una metodologia per analitzar la qualitat de l’esperma

Notícia anterior
Notícia posterior

infertilitat-masculina-02

L’spin-off de la UAB CIMAB – Centre d’Infertilitat Masculina i Anàlisi de Barcelona, ubicada al Parc de Recerca UAB, col·laborarà amb el banc de semen Fertibank per analitzar la qualitat de les seves mostres mitjançant un mètode que ha desenvolupat, anomenat Cometfertility, que permet estudiar danys i ruptures en l’ADN de l’esperma.

La fragmentació de l’ADN espermàtic és una de les causes que pot limitar les probabilitats d’un embaràs. Hi ha dues tipologies de fragmentació i cada una té una implicació diferent en l’esterilitat. Per una banda, les ruptures de cadena simple contribueixen a una fallada de l’embaràs. D’altra banda, els trencaments de cadena doble de l’ADN no impedeixen l’embaràs, però poden implicar un major risc d’avortament durant el primer trimestre de gestació.

A diferència d’altres mètodes existents, el sistema que ha desenvolupat CIMAB permet distingir la tipologia de les ruptures aplicant diferents condicions de pH i predir la infertilitat i els avortaments amb millor sensibilitat i especificitat. “Els altres mètodes utilitzats actualment no distingeixen el tipus de dany. Només solen distingir la ruptura de cadena simple i no detecten la de cadena doble, que és la que té una major rellevància de cara al diagnòstic i pronòstic en els tractaments de reproducció assistida”, explica el Dr. Jordi Ribas, director científic de CIMAB. “Per exemple, el trencament de doble cadena pot ser reversible i es pot tractar”, comenta Ribas. En aquest sentit, l’spin-off també està treballant per desenvolupar un tractament que redueixi la presència d’aquestes ruptures i permeti millorar les taxes d’èxit dels tractaments de reproducció assistida.

CIMAB també analitzarà de manera retrospectiva els resultats dels tractaments de reproducció assistida realitzats amb les mostres, tenint en compte els estudis realitzats mitjançant Cometfertility, per conèixer en quin percentatge els tractaments de milloren si es té en compte la variable del grau de fragmentació de l’ADN espermàtic. 

CIMAB – Centre d’Infertilitat Masculina i Anàlisi de Barcelona

CIMAB va néixer el 2011 com una spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’aleshores investigador de la Unitat de Biologia Cel·lular i Genètica Mèdica de la Universitat Agustí Garcia Peiró i el professor Jordi Benet Català van descobrir i patentar un mètode per determinar fàcilment l’estrès oxidatiu dels espermatozoides, un procés relacionat amb la fragmentació de l’ADN que es considera com un dels paràmetres a tenir en compte per determinar les causes de la infertilitat masculina.

Aquest descobriment va obrir la porta a la creació de l’empresa, que continua investigant sobre les causes i tractaments de la infertilitat masculina, a la vegada que ofereix serveis de diagnòstic a pacients per dirigir-lo al tractament de fertilitat més adequat segons el seu estat. 

Fertibank – Banc de gàmetes europeu

Fertibank va néixer el 1998 a Barcelona i col·labora amb diverses clíniques i hospitals d’àmbit estatal i internacional, oferint el servei de gestió integral de donants i banc de semen  i òvuls. Un dels valors de Fertibank és el rigor i la seguretat vers la gestió de material biològic i sempre s’ha recolzat en estrictes protocols avalats per la llei de Reproducció Assistida espanyola i la norma ISO 9001:2008.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere