Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

UPV: Aula CEMEX Sostenibilitat

Notícia anterior
Notícia posterior

grupo-madariaga-sostenibilidad-2

El director de CEMEX Espanya Operacions, Juan Luis Alonso, i el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, han ratificat l’acord de col·laboració pel qual queda formalitzada l’aula d’empresa CEMEX Sostenibilitat, que tindrà una durada inicial d’un any.

L’aula té com a objectius la cerca i el desenvolupament de pràctiques mediambientals i energètiques més sostenibles en la indústria, l’impuls de la valorització energètica, i la promoció de solucions constructives enfocades a l’estalvi energètic i la cobertura de les necessitats socials en l’àmbit de la construcció sostenible.

Eduardo Palomares, professor del Departament d’Enginyeria Química i Nuclear i membre de l’ITQ, responsable

La iniciativa està adscrita a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials (ETSEI-UPV), i el responsable n’és Eduardo Palomares, professor del Departament d’Enginyeria Química i Nuclear de la UPV i membre de l’Institut Universitari Mixt de Tecnologia Química (ITQ).

A la signatura del document han assistit, entre d’altres personalitats, Fernando Moya, responsable de Medi Ambient de CEMEX Espanya; José Millet, director delegat d’Ocupació i Emprenedoria de la UPV; Javier García Serra, director de l’ETSEI, i Fernando Rey, director de l’ITQ.

Alonso: “Pretenem compartir coneixements, recerques i desenvolupaments”

Durant l’acte, Juan Luis Alonso ha declarat que “entre altres objectius, pretenem compartir coneixements, recerques i desenvolupaments. Avui, les cimenteres estan a un altíssim nivell quant a tecnologies, i és primordial que la UPV conega aquesta mena de desenvolupaments i en faça partícips els alumnes.”

Mora: “Tant de bo hi haguera moltes empreses disposades a una col·laboració total com CEMEX, ens aniria millor a tots en transferència de resultats”

D’altra banda, Francisco Mora ha comentat que la relació amb CEMEX és exemplar. “Tant de bo hi haguera a la Comunitat Valenciana moltes més empreses així, disposades a una col·laboració total. Ens aniria millor a tots en transferència de resultats. CEMEX contracta titulats de la UPV que els anys següents tornen a la universitat a impartir-hi conferències. Amb accions com aquesta, aconseguim una realimentació integral.”

Premis a treballs de fi de grau i de màster vinculats a la sostenibilitat

A través de l’aula CEMEX Sostenibilitat s’oferiran conferències i tallers, es convocaran beques pre- i postdoctorals i es promocionaran pràctiques en empreses. CEMEX aportarà 15.000 euros per a la realització de totes aquestes activitats.

En aquest sentit, la primera acció dissenyada serà el lliurament de premis a projectes de fi de carrera, tal com ha explicat Eduardo Palomares: “En breu, es llançaran uns premis amb una dotació important per als tres millors treballs de fi de grau i els tres millors de fi de màster relacionats amb la sostenibilitat, un terme vinculat a molts camps diferents: arquitectura, belles arts, alimentació, enginyeria, etc.”

La UPV, amb 34 aules i càtedres d’empresa vigents

Amb aquesta, són ja 34 les aules i càtedres d’empreses vigents a la UPV. D’aquesta manera, es formalitza la col·laboració amb tota mena d’institucions en diferents camps del coneixement, alhora que la UPV incrementa l’oferta d’activitats dirigida tant a alumnes com a la resta dels membres de la seua comunitat universitària.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere