“Rehab Week 2015” a la Universitat Politècnica de València
Més de 500 experts internacionals en neurorehabilitació i rehabilitació virtual es donen cita aquesta setmana en un esdeveniment organitzat per la Universitat Politècnica de València.
La Universitat Politècnica de València (UPV), a través del Labhuman-I3BH, organitza des d’aquest dimarts fins a divendres que ve, dia 12, Rehab Week 2015, una trobada que, sota el guiatge de més de 500 científics, metges i enginyers de tot el món, permetrà conèixer els últims avanços en l’àmbit de la neurorehabilitació i la rehabilitació virtual.
Sota el lema “Fusion of new technologies to enhance clinical outcome” (fusió de noves tecnologies per a millorar el resultat clínic), Rehab Week 2015 se celebrarà al Palau de Congressos de València i aglutinarà tres esdeveniments internacionals: la International Conference on Recent Advances in Neurorehabilitation (ICRAN), la International Conference on Virtual Rehabilitation (ICVR) i el International Neurorehabilitation Symposium (INRS).
En total, tindran lloc 21 tallers de treball i 15 sessions orals, en els quals es tractaran, entre altres temes, la rehabilitació assistida per robots, jocs virtuals per a la neurorehabilitació, nous avanços en neuroimatges, interfícies cervell-ordinador i l’aplicació de noves tècniques de rehabilitació motora després d’un accident cardiovascular.
“Una oportunitat única per a aprendre quins mecanismes controlen el cervell humà i la seua recuperació després d’una lesió”
Roberto Llorens, investigador del LabHuman-I3BH de la UPV i coordinador de la Rehab Week 2015, explica que la celebració d’aquest esdeveniment “suposa una oportunitat única per a aprendre de primera mà quins mecanismes controlen el cervell humà i la seua recuperació després d’una lesió”.
“Durant la setmana”, prossegueix Llorens, “podrem conèixer les últimes fites tecnològiques desenvolupades a nivell mundial en aquest àmbit i debatre’n sobre els reptes més immediats. Serà una plataforma fonamental per a ampliar coneixements en el camp de la rehabilitació neurològica i crear una fusió de les noves tecnologies per a millorar el resultat clínic”.
Participants de primer nivell mundial
Entre els participants, de gran prestigi internacional, destaca la presència de Michael Gazzaniga i Michael Merzenich (University of California), John W. Krakauer (director del BLAM Lab-Johns Hopkins University), Olaf Blanke (director del Laboratori de Neurociència Cognitiva-Ecole Polytechnique Federale de Lausanne), Roger Gassert (ETH Zurich), Michael Boninger (director de l’UPMC Rehabilitation Institute-University of Pittsburgh), Nick Ward (Centre for Neurorehabilitation-University College of London), Paul Verschure (director del SPECS Research Group de la Universitat Pompeu Fabra), David Arciniegas (director mèdic per a la Recerca en Dany Cerebral del TIRR Memorial Hermann de Houston) i Steven Laureys (director del Coma Science Group del Cyclotron Research Center-Sart Tilman Liège University Hospital).♦