Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica de la UPC promocionarà a Filadèlfia la innovació tecnològica en biomedicina

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

logo

El Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) torna a estar present a la Bio International Convention, la principal fira internacional del sector biotecnològic que tindrà lloc, enguany, del 15 al 18 de juny al Pennsylvania Convention Center de Filadèlfia (Estats Units).

 

La UPC, a través del CREB, torna a estar present a la Bio International Convention 2015, la principal fira internacional del sector biotecnològic que concentrarà a Filadèlfia, del 15 al 18 de juny, les grans potències dels sectors biofarmacèutic i biotecnològic. En el decurs d’aquesta fira, els representants del CREB es reuniran amb diverses empreses amb l’objectiu de transferir la seva cartera de patents i les capacitats d’innovació tecnològica i de coneixement relacionades, principalment, amb la biomedicina.

Amb més de 640 patents registrades en el període 2000-2014, la UPC també compta amb 15 acords de llicència tancats només al 2014. Entre les tecnologies que el CREB presentarà a Filadèlfia es troba un dispositiu portàtil de biofeedback, desenvolupat conjuntament amb l’Hospital Clínic que permet rehabilitar el sòl pelvià des de casa i que està dissenyat per tractar i prevenir la incontinència urinària.

Entre la cartera de patents s’inclou un nou sistema d’accionament per una ortesi de genoll, amb el qual es pot accionar o bloquejar la rotació del genoll durant la marxa, per mitjà d’un sol motor i una transmissió de cargol de boles.

En el camp de nous materials amb aplicacions biomèdiques es presentaran una sistema per obtenir escumes de tàntal per a implants ossis, que té un millor comportament que altres materials utilitzats habitualment un cop estan en contacte amb els teixits, així com un ciment inorgànic de fostat de magnesi, especialment indicat en tractaments d’endodòncia.  Un altre dels dispositius que es presenten a Filadèlfia és un sistema d’estimulació electromecànica de cultius de cèl·lules mare, d’un sol ús, que pot ajudar en la reparació de teixits cardíacs d’una forma més estèril.

El CREB també portarà el seu catàleg de capacitats tecnològiques, entre les quals es troben serveis en àmbits com el denominat ‘serious games’, en referència al conjunt de dispositius informàtics i electrònics o d’entorns virtuals que poden ser útils en rehabilitació cognitiva o en l’entrenament professional, o en el dels sensors biomèdics. En el camp de big data, el CREB ofereix a empreses i a grups de recerca la seva pròpia plataforma tecnològica per analitzar múltiples dades, com són les que es generen en el camp de la bioinformàtica o els biosenyals. Alhora també ofereix els seus recursos en maquinari i programari a fi de desenvolupar una tasca activa de recerca que proporcioni valor afegit a la plataforma que analitza les dades.

A la Bio Convention Philadelphia participen 37 companyies i institucions catalanes, que estaran al pavelló espanyol, albooth #2301, ubicat prop d’una de les entrades principals de la fira i sota el paraigües de Biocat, l’entitat que coordina i promou el sector de les biociències a Catalunya. En la darrera edició, realitzada a Sant Diego el 2014, aquesta fira va atraure 3.166 empreses i 15.667 delegats de 66 països, va comptar amb més de 1.800 expositors i va batre records amb 29.145 reunions de partnering.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere