Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPV forma part d’InnoSI, un projecte europeu destinat a transformar els sistemes de benestar a través d’innovació en la inversió social

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

shutterstock_128972612_w640

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través del seu Institut Idees per a la Creació i Desenvolupament d’empreses, forma part de InnoSI, un projecte europeu integrat per nou universitats del continent i un grup de socis d’impacte liderats per la Xarxa Euclid, que té com a objectiu l’anàlisi de les polítiques innovadores en inversió social, i com cal transformar aquestes per a millorar el nivell de vida de les comunitats.

Finançat per la Comissió Europea i amb una durada de 30 mesos, InnoSI considera com es pot canviar un sistema de benestar dissenyat per a protegir contra els riscos socials i econòmics del segle XX per un altre que faça front als reptes del segle XXI.

Aquesta modificació treballarà en l’eliminació d’idees basades en les polítiques tradicionals de redistribució, i en la substitució d’aquestes a partir del reforç de les capacitats actuals i futures de les persones, preparant-les per a afrontar els riscos vitals en lloc de procedir únicament a la reparació dels danys derivats dels problemes socials.

Un projecte diferent destinat a tenir impacte real en la societat

El consorci està liderat per la Unitat d’Avaluació i Recerca de Polítiques Governamentals (PERU), localitzada a la Manchester Metropolitan University (MMU), i dirigit pel professor Chris Fox, que afirma que InnoSI no és un projecte de recerca tradicional: “Entendre l’experiència de la gent a nivell de les comunitats arreu d’Europa, que són els qui pateixen les conseqüències de les polítiques socials, és un factor determinant en el nostre projecte.”

“Com a conseqüència”, indica Fox, “treballarem junt amb l’ONG Peoples’ Voice Media, i reclutarem 100 periodistes comunitaris en tot Europa, als quals donarem formació perquè puguen informar sobre les experiències en les seues comunitats”.

El professor de l’MMU afig que “una tercera part dels 2,5 milions d’euros d’aquest projecte es destinaran a assegurar que els polítics arreu d’Europa estan compromesos i assabentats de les troballes i conclusions de la nostra recerca. La finalitat del projecte és la millora de les condicions i de les vides de persones. Garantir que la nostra recerca tinga impacte en la societat és clau en el nostre enfocament investigador”.

Millet: “InnoSI és una iniciativa necessària i capaç de proposar solucions”

José Millet, director delegat d’Emprenedoria i Ocupació de la UPV i investigador principal del projecte per part de la universitat valenciana, va subratllar la importància del projecte per a la societat espanyola: “Els models de benestar que hi ha al sud d’Europa són susceptibles de millores importants, i aquest projecte és capaç de proposar solucions innovadores als nostres actuals reptes socials. Iniciatives com InnoSI són essencials per a crear una visió generalitzada d’una societat que cobreix les necessitats bàsiques de tota la població, des de l’educació primària fins a la jubilació.”♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere