Atorgat “Il·lustraciència” 2015, el premi internacional d’il·lustració científica
Il·lustració de Jorge Ignacio Mesa Álvarez (Colòmbia), proposta guanyadora del premi del jurat de la tercera edició d’Il·lustraciència
“Il·lustraciència”, el premi internacional d’il·lustració científica que impulsa l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) ja té guanyadors de la seva edició de 2015. En total han participat 424 propostes, amb presència d’il·lustradors de diferents països, com ara Argentina, Colòmbia, Mèxic o Rússia, entre d’altres.
La tercera edició d’Il·lustraciència, premi internacional de la il·lustració científica organitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i patrocinada per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Economía y Competitividad, ha tancat amb un total de 424 propostes. D’aquestes, el jurat professional n’ha seleccionat 40 per l’exposició itinerant que acolliran diverses ciutats espanyoles en el catàleg virtual. Les obres seleccionades es poden consultar en la galeria Google Open Gallery del projecte.
En aquesta edició s’han presentat il·lustradors de més de 30 països, les propostes dels quals han versat sobre botànica, anatomia o fauna, entre altres. En aquesta edició destaca la presència d’il·lustradors espanyols, amb 133 obres presentades, de colombians, amb 38 propostes, de russos, amb 34, de mexicans i argentins, empatats amb 28 propostes i brasilers, amb 24 propostes. “Moltes de les il·lustracions que han participat, podrien aparèixer a llibres de text o revistes especialitzades per la seva qualitat, tant en el dibuix com pel contingut científic”, explica Miquel Baidal, coordinador de la iniciativa.
L’il·lustrador colombià Jorge Ignacio Mesa Álvarez ha sigut el guanyador de la tercera edició d’Il·lustraciència, valorat en 600 euros, amb l’obra que mostra l’escarabat arlequí (Acrocinus longimanus), escarabat de la família cerambycidae també conegut com a escarabat longicornio. “Aquest particular hexàpode es distribueix des del sud de Mèxic fins a Brasil, té un dimorfisme sexual bastant característic, ja que els mascles tenen les potes anteriors bastant més llargues que les femelles”, va explicar l’il·lustrador.
El jurat d’il·lustraciència va seleccionar les 40 propostes segons la seva qualitat, capacitat comunicativa i rigor científic que formaran l’exposició itinerant i el catàleg virtual. Entre aquestes, el públic ha seleccionat amb més de 770 vots, l’obra Psalidognathus friendii, de l’il·lustrador venezolà Astolfo Mata Betancourt, guanyadora del premi del públic.
Psalidognathus friendii, obra d’Astolfo Mata Betancourt (Veneçuela), obra guanyadora del premi del públic.
Noticia al Web de l’ACCC … CLICAR AQUÍ