Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El projecte Neuromed reuneix experts en malalties neurodegeneratives a la UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

LogoNeuromedG

El Neuromed Closing Workshop: A Multidisciplinary Focus Into Neurodegenerative Disorders tindrà lloc divendres, 19 de juny, a l’Edifici Eureka del campus de Bellaterra, amb prestigiosos ponents que centraran la seva participació en diferents aspectes de les malalties neurodegeneratives i els enfocaments metodològics per abordar-los.

La trobada s’emmarca en la reunió final del projecte, que tindrà lloc dijous 18 de juny, en què participaran els líders dels grups de recerca que l’han dut a terme.

Es tracta d’un taller internacional organitzat pels investigadors Salvador Ventura de la UAB i Javier Sancho, de la Universitat de Saragossa –que ha liderat el projecte-, amb l’objectiu de reunir investigadors, científics i professionals de la indústria en un mateix espai físic per estimular el debat i la col·laboració i per abordar els mecanismes implicats en les malalties neurodegeneratives.

El projecte Neuromed se centra en el desenvolupament de teràpies moleculars per al tractament de la fenilcetonuria, la malaltia de Pàrkinson i la Polineuropatia amiloidòtica familiar, amb tractaments costosos o inexistents, i que representen un gran repte social, sanitari, econòmic i científic. És un projecte de col·laboració europea, finançat pel programa Interreg IV SUDOE, de 14 mesos de durada.

El consorci està format pels equips de recerca dels professors: Javier Sancho, de la Universidad de Zaragoza; Salvador Ventura, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Pau Bernadó, de l’INSERM (Montpellier); María J. Saraiva de l’IBMC (Porto); Rui Brito, de la Universidade de Coimbra (Coïmbra) i Marie-Lise Maddelein, del CNRS IPBS (Toulouse).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere