Continua l’exposició ‘Bellvitge 50’, una exposició comissionada per professorat de la UPC amb implicació acadèmica d’estudiants
L’exposició ‘Bellvitge 50’, que es pot seguir visitant fins el dia 2 de juliol al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), està comissionada pels professors Sandra Bestraten, de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), i Emili Hormias, de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB), ambdòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Estudiants de l’ETSAB han col·laborat en la creació de les maquetes i els vídeos que es presenten a l’exposició.
La mostra és una aproximació a l’evolució de Bellvitge, realitzada a partir de sumar aspectes tècnics i socials, propis d’aquest barri de l’Hospitalet del Llobregat, que enguany commemora els 50 anys d’existència.
Una setantena d’estudiants que cursen l’assignatura de Tecnologies de Baix Cost per la Cooperació a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), impartida per la professora Sandra Bestraten, comissària de la mostra juntament amb el professor Emili Hormias, de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB) —tots dos centres docents de la UPC—, han col·laborat en la creació de maquetes de fusta de balsa que s’exposaran a la mostra.
L’exposició consta de cinc maquetes urbanístiques a escala 1/2000, que representen els plans parcials de Bellvitge, i un altres sis maquetes més detallades, a escala 1/50, que permeten observar les diferents tipologies d’habitatge del barr. L’exposició, que té com a finalitat ajudar a comprendre fàcilment l’evolució d’aquest barri, també compta amb vuit vídeos que mostren la vida al barri i analitzen l’ús que es fa dels diferents espais públics.
Bellvitge 50 revisa la història d’aquest barri d’habitatges massiu, en constant transformació des dels seus orígens, i que avui és un exemple d’integració urbana i social. Un dels impulsors de la mostra és el Grup Bellvitge 50, format per l’Associació de veïns de Bellvitge, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet i per educadors i professionals i que treballa des de fa tres anys per poder celebrar el 50è aniversari del barri.♦