Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Workshop a la Universitat de Barcelona: “Escultura i recerca”

Notícia anterior
Notícia posterior

la-musa-dormida

L’escultura en la recerca acadèmica. Projectes, iniciatives i resultats en un Seminari del Departament d’Història de l’Art de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona: 23 de juny de 2015

 

En els darrers anys s’ha produït una revifalla en l’interès per l’escultura en el context acadèmic i universitari. A nivell tant nacional, estatal com internacional, s’han desenvolupat iniciatives diverses orientades a l’estudi i divulgació de l’escultura, que se sumen a l’obertura o remodelació d’institucions museogràfiques vinculades a la disciplina i a l’auge d’exposicions artístiques i publicacions sobre la matèria.

El Workshop “Escultura i Recerca” respon a aquest renovat interès per l’escultura i reuneix a especialistes europeus i americans, que presentaran i debatran entorn de l’estat actual de la recerca sobre l’escultura moderna i contemporània. Es presentaran projectes en curs o recentment finalitzats, amb un èmfasi especial en els finançats de forma pública i privada, amb l’objectiu de donar-los a conèixer i presentar-ne, si s’escau, els resultats.

 “Escultura i Recerca” comptarà amb la intervenció d’investigadors estrangers de prestigi reconegut, com ara Ann Compton (Senior Research Fellow, Paul Mellon Center; Honorary Fellow, University of Glasgow); la Dra. Montserrat Galí i Boadella (Benemérita Universidad sde Puebla, México); i el Dr. Tomas Macsotay (Universitat Autònoma de Barcelona). D’altra banda, també acollirà presentacions de recerques específiques en el camp de l’escultura catalana, amb un interès particular en les relacions amb la Península Ibèrica i l’Amèrica Llatina.  Finalment, clourà una Taula rodona, en la que es debatrà entorn del present i futur de la recerca acadèmica en l’escultura.

 Organitza : Grup de Recerca d’Història de l’Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON)♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere