Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El congrés UNIVEST’15 debatrà els reptes per millorar l’avaluació docent / Universitat de Girona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

La cinquena edició d’UNIVEST’15, que es celebrarà el 9 i 10 d’aquest juliol a la Universitat de Girona, comptarà amb dues conferències plenàries a càrrec del professor Gordon Stobart de la Universitat de Londres i del professor Mariano Fernández Enguita de la Universitat Complutense de Madrid. Intervindran com a comentadors d’aquestes sessions, M. Soledad Ibarra Sáiz, de la Universitat de Cadis, Martí Casadesús, de l’Agència de Qualitat Universitària i professor de la Universitat de Girona, i Aitor Palomares i Gemma Espigares, estudiants de la Universitat de Girona i de la  Universitat de Lleida, respectivament. 

S’analitzaran i debatran prop de 160 comunicacions organitzades en un total de 17 sessions entorn dels eixos temàtics del Congrés:

-Avaluació dels estudiants

-Avaluació del professorat

-Avaluació institucional

-Participació dels estudiants

-Planificació i organització de la docència

-Experiències fora de l’aula

LA REFLEXIÓ INSTITUCIONAL:

UNIVEST té la voluntat de fomentar la reflexió integral del procés d’ensenyament-aprenentatge a la universitat, amb una clara voluntat de transformar els processos docents, formatius i institucionals a partir d’un debat obert i compartit amb tots els agents implicats. 

En aquest sentit, el V Congrés Internacional UNIVEST vol oferir una mirada integradora i crítica al procés d’avaluació, entès com una activitat integrada en la formació universitària general, amb una participació activa de tots els subjectes implicats i que té lloc en tots els moments formatius. Per això es busca un enfocament divers, des dels processos metodològics, amb la implicació dels estudiants i el professorat, per analitzar-ne la repercussió, així com el seu valor intern i extern, etc. En definitiva, es busca valorar i conceptualitzar el sentit, el moment i els procediments del procés avaluador: què, per què, per a què l’avaluació i com conviuen el paper funcional i instrumental amb la funció formativa i col·laborativa. 

Aquesta edició aposta, una vegada més, per una dinàmica de treball expressament participativa, potenciant el debat i el contrast d’arguments com a dinàmica bàsica. Per això, a més de buscar una perspectiva àmplia –des del professorat, els estudiants, els tècnics i altres agents implicats–, també es basa en la discussió i el contrast de plantejaments. El programa inclou ponències amb rèplica, comunicacions comentades i espais de debat amb intervencions d’especialistes de reconegut prestigi, que aporten les seves idees i reflexions sobre l’avaluació com a eix temàtic central d’anàlisi i contrast.♦

 PROGRAMA detallat … CLICA AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere