Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El web de Sant Joan de Déu “365Batecs” Premi Civisme 2015 de la Generalitat de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

logo_a_benefici_de_ossjd

-El guardó, convocat per Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, destaca la seva tasca de sensibilització entre els joves per promoure la transformació social.

-La plataforma ofereix prop de 300 vídeos testimonials per reflexionar sobre la realitat de persones que es troben en una situació vulnerable.

El web 365Batecs.org de Sant Joan de Déu ha estat reconegut amb el *Premi de Civisme 2015 als Mitjans de Comunicació en l’àmbit d’Internet.* El guardó, atorgat pel Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, reconeix aquelles produccions que hagin sobresortit pel tractament dels valors de civisme i hagin exercit un determinat *impacte social.*

*​365Batecs* és un recurs pedagògic que ofereix vídeos testimonials en format breu, de dos o tres minuts, per reflexionar sobre la realitat de les persones en situació vulnerable i fomentar-ne una mirada més inclusiva, sobretot entre la gent jove.

Conscients que la millor manera d’entendre qualsevol realitat és des de l’experiència en primera persona, Sant Joan de Déu ha recollit prop de 300 testimonis per donar visibilitat als col•lectius amb què treballa: sense llar, salut mental, infància hospitalitzada, discapacitat i final de la vida.

Una eina per a les escoles

Es tracta d’un recurs dirigit especialment a persones joves entre 12 i 18 anys i que utilitzen sobretot les escoles i els instituts, ja sigui dins el Pla d’Acció Tutorial o per complementar alguna assignatura. De fet, va néixer com una eina dins el Programa de sensibilització Escola Amiga, que Sant Joan de Déu va promoure ara fa cinc anys per acostar persones en risc d’exclusió als més joves i trencar estereotips. Per això, la plataforma ofereix també materials didàctics de suport per treballar i aprofundir en
aquestes realitats a l’aula.

Sant Joan de Déu, una institució hospitalària

L’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu és una institució amb més de 500 anys d’història, que acull i atén les persones més vulnerables. L’hospitalitat i la solidaritat són dues de les característiques inherents a tots els seus centres, que treballen per millora la qualitat de vida dels col•lectius més desafavorits.

*Que ningú quedi enrere*, que aquestes persones no quedin excloses de la
societat per la seva situació, és l’objectiu principal de Sant Joan de Déu, que aposta fermament per l’educació en valors com a element clau per construir una ciutadania que contribueixi a crear una societat més justa i inclusiva.

El web 365Batecs.org … CLICA AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere