Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Dr Marius V. Costache rep la “Young Scientist Medal” en Magnetisme de la IUPAP

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Dr Marius_V_Costache_1

La “Young Scientist Medal” de la “International Union of Pure and Applied Physics” (IUPAP) és el premi més rellevant per a un jove investigador que treballa en magnetisme. El premi reconeix els experiments originals que el Dr. Marius V. Costache ha desenvolupat sobre spin pumping i l’efecte magnon-drag. Després de rebre la medalla durant la 20ª Conferència Internacional en Magnetisme que es celebra a Barcelona (5-10 de Juliol, 2015) oferirà una conferència com a ponent convidat.

El Dr. Marius V. Costache, investigador post-doctoral Ramón y Cajal a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), ha estat guardonat amb la prestigiosa IUPAP Young Scientist Medal en Magnetisme. Aquesta medalla la atorga cada tres anys la “International Union of Pure and Applied Physics” (IUPAP) a dos investigadors després d’una selecció a nivell mundial de candidats que són joves investigadors amb un excel·lent potencial de recerca.

La carrera com a investigador del Dr. Costache va començar amb el seu doctorat al laboratori del Prof. Bart J. van Wees, a laUniversity of Groningen (The Netherlands), on va desenvolupar nous mètodes per induir i detectar ressonància ferromagnèticaon-chip. La seva beca post doctoral al Massachusetts Institute of Technology (MIT) amb el Prof. Jagadeesh S. Moodera es va centrar en l’electrònica de superconductors. Més tard va començar a col·laborar amb el Prof ICREA Sergio O. Valenzuela,Group Leader del Grup ICN2 Physics and Engineering of Nanodevices. El 2009, el Dr. Costache va incorporar-se a aquest grup, primer com a investigador post doctoral Juan de la Cierva i des de 2012 com a investigador Ramón y Cajal.

La IUPAP Young Scientist Medal en Magnetisme reconeix els experiments originals desenvolupats pel Dr. Costache que contribueixen significativament al camp de l’espintrònica, l’àrea de la física que estudia l’spin de l’electró i el seu moment magnètic associat. La seva investigació inclou la detecció elèctrica de l’spin pumping, un concepte innovador i que pot portar a noves aplicacions tecnològiques en el disseny de dispositius d’emmagatzematge de memòria. El premi també reconeix el desenvolupament de nous mètodes per excitar i detectar ressonància ferromagnética on-chip i un nou esquema de detecció per a l’efecte magnon-drag. El Dr. Costache ha desenvolupat aquesta recerca a l’ICN2 i pot ser important per desenvolupar dispositius capaços de transportar informació basant-se en els principis de l’espintrònica.

El guardó ha estat lliurat a Barcelona el 7 de juliol de 2015 durant la “20th International Conference on Magnetism”. Com a part del premi, el Dr. Costache oferirà una conferència en qualitat de ponent convidat. El Dr. Masamitsu Hayashi, del National Institute for Materials Science (Japó), és el segon guardonat anunciat durant la cerimònia d’aquest any.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere