“Twittervistes” científiques a la Universitat Politècnica de València
Es pot aconseguir la invisibilitat? Javier Martí (@javiermartis) respon el dijous 9 de juliol, de 12 a 13 h, a totes les teues preguntes.
De quines velocitats de connexió a Internet podrem gaudir d’ací a 10-15 anys?, poden aconseguir-se bitllets impossibles de falsificar?, què és un metamaterial?, quines són les seues aplicacions?, pot aconseguir-se la invisibilitat?, són viables les anàlisis de sang amb una única gota?, per què és tan rellevant en l’actualitat el grafè?, què opina de la inversió actual en R+D a Espanya?
La Universitat Politècnica de València (UPV) aprofita el potencial dels seus investigadors per a respondre a preguntes com aquestes i totes les que els usuaris desitgen realitzar a través de les seues twittervistes, un nou sistema d’entrevistes a través de la xarxa social Twitter que pretén acostar a qualsevol persona interessada els coneixements dels millors científics de la institució.
Javier Martí, director del Centre de Tecnologia Nanofotònica de la UPV, twittervistat
La twittervista, sisena del cicle, tindrà Javier Martí Sendra com a protagonista. Enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i doctor enginyer de Telecomunicació per la UPV, Martí és des del 2000 catedràtic de Tecnologia Fotònica en aquesta última. Amb 27 anys d’experiència docent universitària (2 anys a la UPC i 25 a la UPV), Martí dirigeix des del 2003, any de la seua creació, el Centre de Tecnologia Nanofotònica de la UPV.
El 2005, Martí funda DAS PHOTONICS, primera companyia privada com a empresa emergent (spin-off) de la UPV, de la qual actualment és president i conseller delegat. A més, és autor de més de 15 patents i 450 articles internacionals publicats en revistes i congressos en els camps de la Nanofotònica, l’RF Fotònica, els circuits integrats nanofotònics de silici i les xarxes de telecomunicacions d’altíssima velocitat.
Més de 4.000 cites en revistes internacionals
Les seues publicacions han rebut més de 4.000 cites en revistes internacionals i el seu índex h (al maig del 2015) és de 34 (màxim valor a nivell nacional en l’àrea de coneixement de Tecnologies Electròniques i Comunicacions).
Martí ha dirigit 18 tesis doctorals, ha coordinat 8 consorcis de projectes europeus (FP5, FP6 i FP7) i n’ha participat en 20 més. Juntament amb tot això, és membre fundador de la Plataforma Europea de Fotònica (Photonics21) i de la seua Board of Stakeholders, a més de ser fundador de la Plataforma Espanyola de Fotònica (Fotònica21).
Llança les teues preguntes a @javermartis amb l’etiqueta #UPVTW
Així, el pròxim dijous 9 de juliol, entre les 12.00 i les 13.00 hores, el científic de la UPV respondrà a tot tipus de preguntes relacionades tant amb el seu àmbit de recerca com amb la ciència en general. N’hi ha prou a formular-les a través de Twitter amb el seu nom d’usuari (@javiermartis) i l’etiqueta #UPVTW.
Enviament de preguntes amb antelació
No obstant això, per a aquells que no puguen participar en temps real durant l’hora de la twittervista, la UPV ofereix la possibilitat d’enviar les preguntes prèviament amb l’etiqueta #UPVTW, i serà la mateixa institució la que les realitze a través del seu compte oficial: @upv.♦