Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Parc de Recerca UAB impulsa la innovació al sector aeroespacial

Notícia anterior
Notícia posterior

aerospace_02

– La quarta edició del Programa de Generació d’Idees obre la convocatòria d’enguany, centrada en les Noves Aplicacions per a la Tecnologia Aeroespacial.

– Les empreses Air Liquide, Sener i GTD han proposat diversos reptes tecnològics per als investigadors que participin al Programa.

Per quart any consecutiu, el Parc de Recerca Universitat Autònoma de Barcelona ha llançat el Programa de Generació d’Idees per ajudar als investigadors del Campus de la UAB a desenvolupar idees de negoci i transformar-les en projectes empresarials reals. 

L’edició d’enguany està enfocada a generar noves aplicacions per a la tecnologia aeroespacial i, per això, compta amb la col·laboració de tres empreses punteres d’aquest sector, com són Air Liquide, GTD i Sener. Aquestes empreses han proposat diversos reptes tecnològics per als investigadors que vulguin aportar-hi una solució. Els investigadors poden participar també al programa amb un projecte propi, encara que no respongui a cap dels reptes proposats. 

El Programa busca fomentar l’esperit emprenedor, la cultura de la innovació i donar suport a modelar les idees dels investigadors i doctorands de tots els àmbits científics del Campus de la UAB perquè arribin al mercat.  “L’objectiu és acabar creant projectes d’R+D+I conjunts entre els investigadors del Campus de la UAB i les empreses, per tal de trobar solucions innovadores i aprofitar les tecnologies aeroespacials per crear productes i serveis per a tot tipus d’aplicacions i sectors”, destaca Buenaventura Guamis, director del Parc de Recerca UAB. 

Avui s’han obert les inscripcions al Programa, que espera la participació d’una cinquantena d’investigadors de diferents centres de recerca del Campus UAB i generar al voltant de 10 projectes. “Catalunya és puntera científicament i tecnològicament en el sector aeroespacial espanyol i europeu, però és poc significativa des del punt de vista econòmic. Per això hem de promoure iniciatives d’R+D col·laborativa”, explica Guamis.

Les tres edicions anteriors, centrades en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, el sector biotecnològic i el sector mediambiental i de sostenibilitat energètica, van generar 43 projectes, dels quals cinc s’han transformat en empreses que estan actives a dia d’avui i set més estan a punt de constituir-se. A més, també es van patentar set tecnologies dels projectes presentats.

El Programa també compta amb la col·laboració de l’ESA BIC Barcelona i Zero2Infinity. 

Vuit setmanes de formació teòric-pràctica

El Programa començarà el proper mes d’octubre i durant vuit setmanes els participants treballaran en equips multidisciplinaris per desenvolupar la seva idea i fer un primer pla de negoci. 

La primera fase està destinada a la generació d’idees i al seu desenvolupament, a través de dinàmiques de grup, estructuració de la informació a partir de dades reals del mercat, dels possibles competidors, dels reptes tecnològics plantejats, etc. En la segona fase, els participants rebran formació en aspectes clau com la propietat intel·lectual i la valorització, el model de negoci, el finançament i les tècniques de presentació. Per finalitzar aquesta fase, tots els grups presentaran els seus projectes i, d’aquests, en seran escollits 5 projectes finalistes que passaran a la fase final. 

Per últim, el dia 3 de desembre els finalistes presentaran els seus projectes davant d’experts de valorització d’idees de negoci que escolliran els tres guanyadors. El primer premi consistirà en 2500 euros i sis mesos d’incubació a l’edifici Eureka del Parc de Recerca UAB. El segon premi en 1500 euros i també sis mesos d’incubació i el tercer premi  seran 1000 euros.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere