Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Islamofòbia de gènere: eines per descolonitzar la mirada / UIB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

El curs, organitzat per la Universitat de les Illes Balears, es farà del 20 al 24 de juliol 

El Departament de Filosofia i Treball Social i el grup de recerca en Desigualtats, Gènere i Polítiques Públiques de la Universitat de les Illes Balears organitzen el curs «Islamofòbia de gènere: eines per descolonitzar la mirada», que es farà a Sa Riera del 20 al 24 de juliol de 2015.

El curs pretén situar la construcció de l’alteritat i l’oposició Orient/Occident en el context del pensament colonial i veure’n la influència en les nostres pràctiques quotidianes de relació amb les comunitats musulmanes. Alhora es treballarà el coneixement bàsic de l’islam des d’una perspectiva no essencialista: conceptes històrics i dimensions culturals i polítiques, així com lluites de resistència. Finalment s’abordaran iniciatives per poder traçar punts de trobada i pràctiques de diàleg i descobrir confluències.

El curs l’impartirà Brigitte Vasallo, escriptora, periodista i mediadora intercultural amb perspectiva de gènere. Treballa principalment sobre les fronteres i els seus conceptes: fronteres geogràfiques, construccions de l’alteritat i pensament binari. Especialitzada en el món arabomusulmà, islamofòbia i islamofòbia de gènere. Forma part de les associacions Red Musulmanas i RIQE (Red de Inclusión de lo Queer en las Espiritualidades).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere