Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

ESADE Law School de la Universitat Ramon Llull impartirà el primer curs de màrqueting digital per a advocats

Notícia anterior
Notícia posterior

the-digital-marketing-room-homepage-grid

ESADE Law School de la Universitat Ramon Llull impartirà a la tardor de 2015 #inDIGITAL Law, el primer curs adreçat a advocats amb l’objectiu de formar perfils competitius del sector del dret, per tal que s’adaptin a l’evolució de l’entorn digital, a fi de proporcionar-los coneixements per entendre les eines empresarials per millorar el seu posicionament de marca.

Es tracta de donar resposta a una nova necessitat del mercat: la d’un advocat digital, que conegui i desenvolupi tècniques de coneixement i comercials a través de la web i es relacioni amb els seus clients, cerqui i comparteixi nova informació. Segons Julio Villalobos, professor de Màrqueting Digital d’ESADE i un dels directors d’aquest curs, “conèixer i entendre el món digital forma part de la formació transversal que ha de tenir un advocat per comprendre i entendre les noves oportunitats que el món digital ofereix per a la generació de negoci”.

Això no vol dir que s’hagi de convertir en un expert, però sí saber quines són les tendències en el món digital i quines preguntes ha de fer als seus proveïdors de tecnologia. Per a això, cal que estigui familiaritzat amb eines com Google AdWords, i sàpiga què és el SEM (search engine marketing, posicionament de pagament) i la SEO (search engine optimization, optimització dels llocs web perquè els cercadors els puguin indexar i interpretar-ne els continguts, fent que de forma natural se situïn en posicions rellevants en els resultats de les cerques).

 Les virtual law firms

La recomanació del boca-orella del món offline també està arribant amb força a l’àmbit jurídic. La millor eina de màrqueting és la recomanació d’un client satisfet, i això es pot traslladar a la xarxa, amb la seva difusió consegüent.

Tanmateix, en el sector legal s’ha anat fins i tot més enllà i ara tenim virtual law firms, despatxos virtuals sense oficines, en què els advocats treballen des de casa o des dels seus centres de treball. El món digital obre un ventall ampli de possibilitats que es poden convertir en oportunitats en un moment tan convuls per al sector com l’actual.

 Noves oportunitats de negoci

Segons Eugenia Navarro, experta en Màrqueting Jurídic d’ESADE i també directora del curs, “els canvis en aquest sector han estat disruptius i la professió d’advocat, per poder adaptar-se, ha evolucionat i ha generat un nou perfil, que necessita ser més complet, incorporant competències i habilitats transversals en gestió, més enllà de les pròpies de l’àmbit tecnicojurídic, com el desenvolupament del negoci, una aptitud bàsica per a l’evolució de la carrera, tant a dins un despatx com si es té despatx propi, per molt petit que sigui”.

I afegeix: “Per molt que ens tempti pensar que la professió d’advocat no té res a veure amb el món digital, la realitat no és així. Perquè, en el fons, un bon professional del dret ha de saber contextualitzar la seva disciplina en el món empresarial i en un entorn tan competitiu com l’actual, amb més actors i menys diners per gastar a les mans dels compradors, de manera que no es poden desaprofitar aquelles eines que ens ofereixen noves oportunitats per al desenvolupament del negoci”.

 Xarxes socials i reputació online

Trair advocat a través de la xarxa basant-se en paraules clau de cerca era un fet impensable fins fa ben pocs anys. Avui, els portals d’informació de diversos sectors, entre ells el jurídic, han passat a ser claus també en la venda de servei. De manera que ja no n’hi ha prou a tenir una web; cal anar més enllà d’aquest servei bàsic i estructurar una web útil per generar negoci. Les xarxes socials ajuden a generar aquest trànsit a la pàgina web i així aconseguir atraure públic objectiu a través d’un contingut de valor.

Segons els experts, la reputació digital i la construcció de la marca són elements bàsics per a la venda i per a la fixació de preus, sobretot si s’ha aconseguit associar-los a valors.

El curs s’impartirà als campus d’ESADE a Barcelona i a Madrid a la tardor, en format executiu de divendres a la tarda i dissabte al matí.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere