Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Informe.sobre.l’assistència sanitària transfronterera i sobre els avenços aconseguits a nivell estatal i europeu / Comissió de la Unió Europea

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

1383201429

El recent informe sobre l’aplicació de la Directiva 2011/24/UE, de 9 de març de 2011, relativa als drets dels pacients pel que fa a l’assistència sanitària transfronterera, demostra que a nivell de la UE s’han fet importants avenços legislatius i que hi ha Estats membres que han fet un esforç per donar cobertura sanitària legal als pacients europeus. L’informe es publica gairebé dos anys després que s’hagi transposat la Directiva a les legislacions estatals. Aquesta Directiva ha permès reformar l’atenció sanitària a molts Estats membres i ha millorat la transparència administrativa i la mobilitat dels pacients a tot Europa, així com l’avaluació de les tecnologies sanitàries, la col·laboració en matèria de salut electrònica i les xarxes europees de referència.

Tot i així, encara queda molt a fer per treure‑li tot el suc a aquesta Directiva. És evident que els ciutadans europeus encara no són gaire conscients del dret que tenen a fer servir a l’assistència sanitària d’un altre Estat membre: només dos de cada deu coneixen els seus drets en aquest àmbit i només un de cada deu sap què són els Punts Nacionals de Contacte, és a dir, les oficines que s’han creat precisament per informar els pacients dels seus drets.

El President Juncker es va comprometre a fer aplicar la Directiva europea i a fer‑ne un seguiment; és per això que la Comissió continuarà estudiant de prop les mesures que hagin pres els Estats membres per aplicar‑la i no estalviarà cap esforç perquè els ciutadans dels vint‑i‑vuit Estats membres es puguin beneficiar de la seva correcta transposició a la legislació nacional.

D’altra banda, aquest informe servirà de base per parlar de l’aplicació de la Directiva en el proper Consell informal de Salut que se celebrarà el 24 i 25 de setembre.

Informació sobre Espanya

En el punt «Terminis de tramitació» de l’annex A de l’informe s’esmenta Espanya. Dels setze Estats membres que han facilitat informació i que ja disposen d’un sistema d’autorització prèvia i el fan servir, n’hi ha nou, Espanya entre ells, que declaren poder tramitar les sol·licituds en un termini mitjà inferior a vint dies.♦

Informe de la Comissió … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere