Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB acull el congrés d’investigació en educació infantil més important a nivell europeu

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images

-La 25 edició del congrés European Early Childhood Education Research Association (EECERA) es fa al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona del 7 al 10 de setembre.

-Al voltant de 1.000 persones de tot el món participaran en ell, la majoria, professors universitaris i formadors de mestres d’escoles bressol.

-El congrés abordarà els reptes de futur de l’educació infantil (0-6 anys): la “infància digital” o la connexió dels nens amb la natura són alguns dels temes.

 

Aquest, dimarts, 8 de setembre té lloc la inauguració de la 25 edició de la conferència European Early Childhood Education Research Association (EECERA), que es fa al campus de Bellaterra de la UAB del 7 al 10 de setembre. Al voltant de 1.000 persones de tot el món participaran en aquest congrés, la majoria, professors universitaris i formadors demestres d’escoles bressols i de centres d’educació infantil. El congrés abordarà els reptes de futur de l’educació infantil, l’etapa dels 0-6 anys. El Congrés està co-organitzat per l’associació EECERA i la UAB.

El tema de la conferència és “La innovació, l’experimentació i l’aventura en la primera infància”. Comptarà amb les ponències d’experts internacionals de la talla de Hilary Bradbury-Huang de la Universitat Estatal d’Oregon, Estats Units; Teresa Colomer,de la UAB; Stephen Moss, autor independent i comunicador a TV, del Regne Unit; i Christine Stephen, de la Universitat d’Stirling, Escòcia.

Els participants procedeixen de tot el món (Israel, Índia, Sudàfrica, Estats Units, Japó, Indonèsia, entre d’altres), essent destacada la participació dels experts dels països de l’Europa del nord: Anglaterra, Noruega, Finlàndia i Islàndia encapçalen els països dels quals vindran més professionals de l’educació de la infància.

La “infància digital” o la connexió amb la natura, alguns dels temes abordats

El congrés rebrà els participants el dilluns, 7 de setembre, a la tarda, a l’Hotel Campus, on es farà una exhibició castellera i un taller sobre el fet casteller. Durant tot el dilluns al matí els participants faran visites a diferents escoles bressol de Barcelona i l’àrea metropolitana, destacades perquè apliquen mètodes o tècniques educatius innovadores.

L’endemà, el dimarts, 8 de setembre, tindrà lloc la inauguració oficial, que comptarà amb Joan Mateo, Secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat; i el rector de la UAB, Ferran Sancho. Serà a les 9 del matí a l’Hotel Campus de la UAB. Al llarg de tota la setmana tindran lloc les conferències plenàries dels diferents experts i les sessions paral·leles, que es faran entre l’Hotel Campus i la Facultat de Ciències de l’Educació. A les 9.45 tindrà lloc la conferència d’Stephen Moss; a les 11.15, Teresa Colomer.  El dijous a les 9.30h. serà la ponència de Hilary Bradbury, i el mateix dia a les 11 h., Christine Stephen.

Innovació, experimentació i aventura, tema de la 25 edició de EECERA

El tema de la conferència EECERA 25a és la innovació, experimentació i aventura en la primera infància. Aquesta temàtica mira cap al futur i explora sobre la infància, en un món que s’està convertint cada vegada més estandaritzat, universalitzat i amb aversió al risc, però, que té cada vegada més oportunitats, és tecnològicament competent i on els drets i la veu dels nens estan sent reconeguts.

En particular, les conferències magistrals tindran en compte qüestions com la unitat d’exploració en els nens, l’impacte de la “infància digital”, la connexió dels nens amb la natura i el món natural utilitzant conceptes de “biofília” i noves metodologies de l’acció participativa, exemples il·lustratius de la innovació, l’experimentació i l’aventura en el canvi d’una infància d’avui.

Una associació que promou la recerca en la primera infància

EECERA és una associació independent i internacional que promou i difon la recerca multidisciplinària en la primera infància i les seves aplicacions a la política i la pràctica. És una organització sense ànim de lucre, que busca sostenir i desenvolupar la rica tradició del pensament europeu de la primera infància, el llegat de Pestalozzi, Owen, Froebel, Steiner, Vigotski, Piaget, Malaguzzi i altres pioners, mentre que alhora mira endavant per fomentar l’exploració de paradigmes nous, metodologies, conceptes i aplicacions en el context sempre canviant dels estudis de la primera infància. El seu abast i l’interès és decididament internacional i, al mateix temps voler identificar-se amb cultures pluralistes i diversos d’Europa, obertes a aprendre per compartir a les igualment riques tradicions de la primera infància i conceptes del món. 

EECERA es reuneix cada any en una ciutat del món diferent. Aquesta és la primera vegada que es fa aquest congrés a Barcelona. En els seus 25 anys de vida, només s’havia celebrat fins el moment una vegada a Espanya, a Santiago de Compostela.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere