Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Conferència internacional ‘La Contribució de l’educació superior a l’agenda 2030 de Nacions Unides’ / Associació Internacional d’Universitats – Fundació Jaume Bofill

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

IAU_format_ok

L’Associació Internacional d’Universitats i la Fundació Jaume Bofill organitzen la Conferència internacional “La Contribució de l’educació superior a l’agenda 2030 de Nacions Unides”. L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i la Global University Network for Innovation (GUNi) també hi col·laboren.   

Les diferents sessions i taules rodones tindran lloc al Recinte Modernista de Sant Pau, durant els dies 8 i 9 d’octubre. Aquesta trobada internacional ofereix l’oportunitat de facilitar la participació de tots aquells que volen debatre sobre el lloc i el paper de l’educació superior a l’agenda internacional educativa així com definir les accions concretes a desenvolupar per assolir els objectius aprovats per Nacions Unides.

L’any 2015 és un punt d’inflexió important en l’agenda internacional i especialment en l’àmbit educatiu. Han passat 15 anys des de la creació formal de la Campanya «Educació per a tothom» (“Education for All”, EFA) liderada per la UNESCO i la d’Objectius del Mil·leni (“Millenium Development Goals”) liderada per les Nacions Unides. Ens trobem davant la definició dels nous objectius internacionals a assolir d’aquí al 2030. Molts països i organitzacions de tot el món estan implicats en aquesta missió i l’Associació Internacional d’Universitats (IAU), amb el suport de la UNESCO, és la institució que representa el sector de l’educació superior, que lidera un projecte específic per a aquestes campanyes de la ONU: “HHEFA – Higher Education for Education for All”.

Per aquesta raó, l’ACUP i la GUNi expressen que han volgut col·laborar amb la Fundació Jaume Bofill en l’organització de la Conferència Internacional i convocant especialment a la comunitat educativa catalana. Això permetrà definir el full de ruta de l’educació superior en base als objectius de l’agenda d’Educació 2030. En aquesta conferència es definiran les recomanacions per a totes les universitats del món, en matèria de responsabilitat social universitària. L’acte comptarà amb representants del Grup de Referència Internacional HEEFA IAU, diferents líders universitaris i els diferents actors que conformen la comunitat educativa d’estudis superiors tant d’àmbit internacional com català.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere