Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Activitat oberta aquest proper dimarts del Webinar / Seminari: “Bullying i Cyberbullying: Anàlisi, avaluació i intervenció” / Universitat de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cyber-bullying

Com una activitat oberta i gratuïta del “Màster per a l’avaluació, prevenció i intervenció d’adolescents en risc/2015” (MEPIAR) de la Universitat de València es celebrarà el Seminari/Webinar “Webinar Bullying y Cyberbullying: Análisis, evaluación e intervención”. Webinar realitzat per Maite Garaigordobil  Catedràtica d’Avaluació i Diagnòstic Psicològics a la Facultat de Psicologia de la Universitat del País Basc.

Aquest webinar serà el dia 22 de setembre a les 12:00. La durada prevista serà de 60 minuts. El seminari serà en llengua castellana.

 

PRESENTACIÓ del WEBINAR:

En els últims anys, l’interès i la preocupació social per les conductes violentes entre iguals, tant, “cara a cara” (bullying), com a través de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació- (cyberbullying) ha anat incrementant-se. La violència entre iguals té conseqüències molt pernicioses per a tots els implicats, tot i que els efectes més greus s’evidencien en les víctimes (ansietat, depressió, estrès posttraumàtic …). A més, els estudis de prevalença mostren que és un problema digne de consideració. Amb aquesta preocupació de base, el tema girarà al voltant de les causes que generen la violència humana, les greus conseqüències del bullying / cyberbullying per a tots els implicats, i la rellevància d’avaluar de forma sistemàtica per identificar víctimes, agressors i observadors, així com la rellevància de dur a terme accions a nivell social, familiar i escolar per prevenir el bullying / cyberbullying, així com per intervenir quan s’hagi produït.

 

Index del tema

1. Bullying-cyberbullying: conceptualización

1.1. Definición del concepto de bullying y cyberbullying

1.2. Bullying y cyberbullying: semejanzas y diferencias

2. Bullying y Cyberbullying: metodología e instrumentos de evaluación

2.1. Cuestionarios para la evaluación del bullying/cyberbullying

2.2. Test cyberbullying para la evaluación de la violencia entre iguales (Garaigordobil, 2013)

2.3. Indicadores de observación para la identificación de víctimas y agresores de bullying y  cyberbullying

3. Bullying-cyberbullying: prevención e intervención

3.1. Razones para prevenir y/o intervenir en el bullying/cyberbullying: prevalencia del fenómeno y consecuencias para el desarrollo humano

3.2. Propuestas y estrategias para la prevención y la intervención del bullying/cyberbullying

 

Per a registrar-se … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere