Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Edicions UB: “L’exactitud que fa funcionar el món”, un llibre que descobreix l’harmonia secreta de tot plegat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

llibre

El dimarts 29 de setembre, a les 19.30 h, a la llibreria Alibri (c/ Balmes, 26) es presentarà el llibre “L’exactitud que fa funcionar el món. Per què les ciències exactes són arreu encara que no ens n’adonem”, de Concepció Arenas, professora del Departament d’Estadística de la Universitat de Barcelona. Presentarà l’acte David Bueno, professor del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona, i director i coordinador de la col·lecció Catàlisi, i hi intervindrà l’autora del llibre.

Aquest llibre proposa una manera diferent i engrescadora d’acostar-se a les ciències exactes -una de les disciplines més útils i apassionants- i el coneixement en general. Quina relació hi ha entre les formigues i la pintura artística? I entre la poliomielitis i els vells marins? Què té a veure Mozart amb els daus? I els gens amb les sabates de cordons? Encara que al primer cop d’ull no ho sembli, aquests elements tenen un punt d’unió, un «comú denominador». Al llarg de les seves pàgines, com qui segueix la trama d’una novel·la policíaca, l’autora va descobrint quina és la branca del saber que connecta àmbits tan diversos com la història, l’art, la música, la genètica o el dret, i al final, només al final del llibre, li dóna un nom. Un nom que permet referir-se de forma clara i concisa a aquest lligam, a aquest saber que ens envolta pertot arreu i que ens acompanya, malgrat que no en siguem conscients, durant tota la nostra vida.

Per fer aquest camí, el llibre està dividit en onze petits capítols, formats per dues parts. En la primera es presenten fets o curiositats del món que ens envolta que, malgrat que no ho sembli, estan relacionats; i en la segona, sota l’epígraf «I a més…», s’analitza amb una mica més de detall què hi ha darrere d’aquests fets i què basteix aquestes relacions.

Concepció Arenas i Sola (Barcelona, 1959) és doctora en Matemàtiques i professora del Departament d’Estadística de la Universitat de Barcelona. Imparteix classes de diverses matèries del camp de l’estadística i de les matemàtiques. La seva especialitat és l’anàlisi multivariant i les seves principals línies de recerca se centren en el desenvolupament de nous models estadístics teòrics amb aplicacions en l’àmbit de l’evolució biològica, la genètica humana, la medicina i la robòtica. Ha publicat diversos articles en revistes de la seva àrea científica i també en altres especialitats en les que ha col·laborat com a estadística.  És també autora de diversos llibres docents sobre la matèria.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere