Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPV i la UdG, 2 de les 3 úniques universitats europees presents en el III Fòrum Regional d’Amèrica Llatina i el Carib organitzat per la UNESCO

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

americalatina_0

La Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de Girona han estat present en el III Fòrum Regional d’Amèrica Llatina i el Carib, organitzat per la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura) a Mérida (Mèxic) sota el lema “Responsabilitat territorial. Rehumanització i inclusió”.

L’esdeveniment -en el qual van participar un total de 52 institucions procedents de 16 països diferents- només va comptar amb tres universitats europees, invitades per l’organització: la Universitat de Bonn, la Universitat de Girona i la Universitat Politècnica de València.

Projecte Cistella Responsable

Aquesta última va aprofitar la presència en el Fòrum per a presentar el seu projecte Cistella Responsable, una iniciativa que ofereix als membres de la UPV aliments ecològics i de temporada -procedents de l’horta valenciana- al mateix temps que contribueix a la construcció d’una societat més solidària i compromesa.

En el Fòrum -la inauguració del qual va ser a càrrec de Qian Tang, director mundial d’Educació de la UNESCO a París- van participar uns quants dels principals ponents a nivell mundial en l’àmbit de la responsabilitat territorial, com per exemple François Vallaeys, especialista en ètica aplicada a les organitzacions; José Luis Cañas, expert en antropologia filosòfica, i Víctor Martín Fiorino, assessor governamental en les àrees d’ètica i filosofia política.

Durant les sessions, es va posar en relleu el paper de les universitats per a fer front a un creixement socialment desigual i ecològicament insostenible, i propiciar un desenvolupament més responsable, basat en la rehumanització i la inclusió. A més, en els tallers, les persones assistents van poder conèixer de primera mà els projectes socials engegats al municipi de Peto (Yucatán, Mèxic) per a eradicar la fam i la pobresa a les llars rurals.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere