Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Jornades de Controvèrsies Sòcio-Científiques i Recerca i Innovació Responsable” / Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cesire

Des del CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa) del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya s’ha organitzat unes jornades sobre Controvèrsies Sòcio-Científiques i Recerca i Innovació Responsable en les que participaran com a ponents diversos agents que actuen a nivell educatiu en aquest àmbit: Projectes Europeus –“Xplore Health”, “RRITools”, “Scientix”, “Engaging Science”-, Experiències d’Aula i experts en didàctica de les Ciències.

Recordem el significat de  “Controvèrsies Sòcio-Científiques” i “Recerca i Innovació Responsable”: “Controvèrsies Sòcio-Científiques (CSC, – o SSI en les seves inicials en anglès): Dilemes o conflictes en els que els models científics es troben contextualitzats amb aspectes ètics, socials o fins i tot legals, convertint la presa de decisions en un procés d’argumentació complex i amb resposta oberta. I Recerca i Innovació Responsable (RRI en les seves inicials en anglès): la pràctica de la ciència i la innovació amb la societat i per a la societat, incloent la societat en les etapes inicials dels processos d’investigació i innovació per alinear els seus resultats amb els valors de la societat.

Les jornades, amb el lema “Ciències per a qüestionar i canviar el món. Pensar, comprendre, decidir s’han dissenyat inicialment per a professors de secundària amb l’objectiu d’oferir oferir eines i enfocs pràctics per ajudar els alumnes a posicionar-se com a ciutadans en dilemes o qüestions participades per models científics (transgènics, nanotecnologia, sostenibilitat, …). Es pretén que els alumnes aprenguin les ciències de manera connectada al món que els envolta i siguin capaços de prendre decisions en les que els valors socials i personals i els fonaments científics interactuen de forma complexa amb habilitats com l’argumentació o la valoració de riscos. 

Tot i això, degut a demandes que han rebut els darrers dies per part de persones que no són professors de secundària però voldrien assistir-hi com a oients, s’ha decidit obrir la inscripció també a persones que no siguin professors de secundària i estiguin interessades en la ciència i l’educació i vulguin conèixer de primera mà propostes i enfocaments educatius sobre Controvèrsies Sòcio-Científiques i Recerca i Innovació Responsable.

Les jornades tindran lloc repartides en tres sessions,  els dies: 21 Octubre, 4 de novembre i 25 de novembre. L’horari de les sessions és de 16:30 a 18:30 i es duran a terme a Barcelona, a la seu del CESIRE, Avinguda. Drassanes, 10.♦

INSCRIPCIÓ … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere