Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La xef Carme Ruscalleda i el bromatòleg de la Universitat de Barcelona Abel Mariné, parlen sobre cuina i nutrició al Museu Blau

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Carme-Ruscalleda

La trobada tindrà lloc el 8 d’octubre a les 19h al Museu Blau i s’emmarca en el cicle “Científics i cuiners, cara a cara” que organitza el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona i en l’exposició temporal “Nutrició, Impuls Vital” que acull actualment el Museu 

 

Com influeix la ciència en la relació entre cuina i nutrició? Quin paper tenen la tecnologia, els productes o conceptes com el plaer i el temps? Abel Mariné, catedràtic emèrit de Nutrició i Bromatologia del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), i Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau (Sant Pol de Mar), es trobaran per parlar d’aquests i altres temes en una nova edició del cicle “Científics i cuiners, cara a cara”. L’acte tindrà lloc el 8 d’octubre, a les 19 hores, a la sala d’actes del Museu Blau-Museu de Ciències Naturals de Barcelona, dins del programa d’activitats de l’exposició temporal “Nutrició, Impuls Vital”. 

Sota el títol de “Cuina i nutrició, una relació d’oportunitats”, els convidats tractaran temes com ara la relació entre els dos àmbits des de perspectives històriques i culturals, del paper de la ciència al servei de la cuina o de la visió que tenen els xefs de l’alta cuina sobre la nutrició. Així mateix, es parlarà de com influeix la tecnologia en la relació cuina i nutrició; dels paràmetres que regeixen els dos àmbits, o de quin és el futur comú. 

Les persones que vulguin assistir a la nova edició de “Científics i cuiners, cara a cara” s’han d’inscriure. L’activitat és gratuïta i a l’entrada hi haurà un punt de recollida d’aliments que aniran destinats a la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona per aquells assistents que en vulguin portar. 

Abel Mariné Font (Barcelona, 1943) és catedràtic emèrit del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, va ser un dels impulsors del campus de l’Alimentació de la UB, on actualment porta la coordinació acadèmica de la Unitat UB-Bullipèdia i presideix el comitè d’experts de la Càtedra UB Carn i Salut, situada en aquest campus. 

En el terreny institucional, el professor Mariné ha estat membre del Quadre d’Experts en Seguretat dels Aliments de l’Organització Mundial de la Salut (1984-1988) i gestor del Programa nacional de tecnologia d’aliments de la Comissió Interministerial de Ciència i Tecnologia (1994-1998). El 2012 va ser guardonat amb el Premi Ramon Turró del Centre Català de la Nutrició. Com a divulgador, participa regularment en diversos mitjans de comunicació (TV, ràdio i diaris), i publica un article quinzenal a El Punt Avui, a més de col·laborar com a expert en diversos organismes (Agència Catalana de Seguretat Alimentària, Agència de Salut Pública de Catalunya) i d’impartir conferències divulgatives. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i president de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació. 

Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar, 1952) neix en el si d’una família agricultora i comerciant. Acaba els seus estudis de comerç mercantil, es forma en tècniques de xarcuteria i s’incorpora a la botiga dels seus pares, un establiment que ella modernitza amb embotits creatius i cuina per portar. El 1988, en societat amb el seu marit, crea el restaurant Sant Pau en la mateixa població marinera, establiment pel qual recull ràpidament reconeixements i guardons professionals i socials. La cuina de Carme Ruscalleda es distingeix pels sabors purs, nets i elegants, amb creacions originals inspirades en la naturalesa. Actualment la seva filosofia culinària s’ofereix a Tòquio des de 2004 i a Barcelona des de 2009. Ruscalleda, reconeguda internacionalment amb sis estrelles de la Guia Michelin, és també una gran divulgadora gastronòmica i ha publicat diversos llibres. 

Científics i cuiners, cara a cara 

És un espai de diàleg entre el món acadèmic i el gastronòmic coordinat per la Unitat UB-Bullipèdia en el marc del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (Santa Coloma de Gramenet). La proposta, en què es troben dos experts en una trobada oberta al públic, permet l’intercanvi d’idees entre l’entorn universitari i el gastronòmic des de diferents perspectives, identificant temes d’actualitat i de discussió comuns. En les seves edicions passades, s’han tractat temes que han relacionat la teoria del Big Bang amb la cuina moderna, la xocolata i els estats mentals o la cuina innovadora i el desenvolupament territorial. ♦

ACTE: Carme Ruscalleda i Abel Mariné. Cuina i nutrició, una relació d’oportunitats DIA: 8 d’octubre de 2015 HORA: 19 h LLOC: Museu Blau. Sala d’actes. Plaça Leonardo da Vinci, 4-5 Parc del Fòrum 08019 Barcelona. 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere