Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València i els instituts de secundària reivindiquen l’educació artística amb la mostra ‘Second Round’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

La Universitat de València, en col·laboració amb 12 instituts de secundària valencians, presenta l’exposició ‘Second Round: art i lluita als instituts valencians’ a l’Institut Lluís Vives. L’acte inaugural serà aquest dimarts, 6 d’octubre, a les 18 hores, i comptarà amb una conferència de Román de la Calle; desprès començarà un recorregut itinerant pels instituts que han participat al projecte.

 

L’exposició ‘Second Round: art i Lluita als Instituts valencians’ és un projecte col·lectiu en el que la Universitat de València ha treballat conjuntament amb els instituts de secundària. D’aquest esforç conjunt han sorgit 21 panells, que combinen text i imatge, per tal de posar de manifest la important activitat artística realitzada als centres de secundària. El comissari de la mostra és Ricard Huerta, professor de la Universitat de València i director de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives. 

Segons apunta el comissari, ‘Second Round’ evidencia el fet que la Universitat de València “està al costat dels centres de secundària per reactivar l’aprenentatge de les arts i reivindicar el lloc que aquesta matèria mereix al sistema educatiu”. Un objectiu que s’albira necessari en un moment delicat, en el que les normatives curriculars i la legislació oficial han anat eliminant pràcticament aquesta opció formativa, “si continua la tendència, la ciutadania del futur acabarà sense cap formació en arts, per això és tant important dur a terme iniciatives com aquesta”, assegura Ricard Huerta, i afegeix: “El projecte també vol ser un homenatge al treball del professorat de Dibuix de secundària, ja que la seua tasca és incommensurable”. 

Els instituts que han participat en aquest projecte i pels quals itinerarà l’exposició són: IES Juan de Garay de València (21 octubre), IES Clot del Moro de Sagunt (4 novembre), IES L’Estació d’Ontinyent (18 novembre), IES Laurona de Llíria (4 desembre), IES Tirant lo Blanch de Torrent (15 gener), IES Número 1 de Requena (2 febrer), IES Benlliure de València (17 febrer), IES Josep de Ribera de Xàtiva (2 març), IES Ausiàs March de Manises (15 abril), IES Sanchis Guarner de Silla (3 maig) i IES María Enríquez de Gandia (18 maig). 

Els 21 panells seran comuns per a tots els instituts, però cada centre incorporarà aquell material expositiu que considere adient (fotos, vídeos, produccions de l’alumnat, treballs artístics antics i actuals…). Una vegada conclòs l’itinerari, el Vicerectorat de Cultura i Igualtat organitzarà una exposició final al Centre Cultural La Nau de la Universitat de  València on s’exhibirà, a banda dels panells, una selecció del material artístic dels centres de secundària participants.  

A més, en cadascun dels instituts que acullen l’exposició s’oferirà, de forma complementària, una conferència que aprofundisca en aquesta temàtica (eixides professionals dels ensenyaments artístics, mecanismes de promoció per a un artista, cinema, fotografia, audiovisual, lluita social, crítica social, performance…). Totes aquestes ponències seran impartides per docents de la Universitat de València. El professor honorari de la Universitat de València Román de la Calle oferirà la primera de les conferències, a l’IES Lluís Vives. 

La mostra ha estat organitzada per l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives en col·laboració amb els vicerectorats de Participació i Projecció Territorial, Polítiques de Formació i Qualitat Educativa, i Cultura i Igualtat. En l’elaboració dels panells també han participat altres entitats: el Vicerectorat d’Estudis de Grau i Política Lingüística; la Delegació del Rector per a la Incorporació a la Universitat; la Revista ‘FUTURA’; el Màster Universitari en Professor/a d’Educació Secundària; el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de Torrent; així com diversos equips directius, professorat i alumnat de 12 centres de secundària (IES Lluís Vives de València, IES Juan de Garay de València, IES Clot del Moro de Sagunt, IES L’Estació d’Ontinyent, IES Laurona de Llíria, IES Tirant lo Blanch de Torrent, IES Numero 1 de Requena, IES Benlliure de València, IES Josep de Ribera de Xàtiva, IES Ausiàs March de Manises, IES Sanchis Guarner de Silla i IES María Enríquez de Gandia). 

Els 21 panells que componen la mostra han estat produïts per la Unitat de Suport del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, que també es farà càrrec de la itinerància de l’exposició pels instituts que han participat en el projecte. Paral·lelament, el Vicerectorat de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa organitzarà el programa de conferències, impartides per docents de la Universitat de València als centres de secundària que acullen l’exposició.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere