Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El III Congrés sobre Alteracions de Conducta debatrà els models d’intervenció i els suports a les persones amb trastorns de conducta

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

85803_web

 

– George Sugai, Kathy Lowe i Richards Hastings, referents mundials en trastorns de conducta, participaran  al Congrés organitzat per Althaia i Ampans
– Més de 300 persones ja s’han inscrit en aquesta tercera edició que tindrà lloc el 12 i 13 de novembre a Manresa

 

Els dies 12 i 13 de novembre se celebrarà a Manresa la tercera edició del Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta organitzat conjuntament entre les fundacions Althaia i Ampans. El disseny de models d’intervenció i suports  a les persones amb trastorns de la conducta és el tema central d’aquesta edició que vol donar resposta a tres grans qüestions:
–  Com abordar  les alteracions de la conducta en diversos entorns educatius o socials.
– Els canvis necessaris en els models de serveis o en els entorns d’intervenció per facilitar un millor benestar de les persones.
–  Com s’apliquen les intervencions en entorns normalitzats amb els recursos existents.

L’objectiu dels organitzadors és convocar als professionals de diferents disciplines per debatre i millorar el coneixement, la innovació i la recerca per millorar l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual amb problemes de la conducta en les etapes infantil, adolescent i adulta.

Entre d’altres qüestions, el congrés debatrà els canvis necessaris en els projectes pedagògics de l’etapa escolar per millorar el benestar dels infants i joves, i aprofundirà en el model de serveis a les persones amb i sense discapacitat intel·lectual però que mostren alteracions de conducta.

Segons dades dels organitzadors, un 7% del total d’infants i adolescents presenten en algun moment de la seva vida dificultats emocionals o conductuals significatives com ara: hiperactivitat, dificultats de relació amb els companys  o de conducta. Un 12% dels infants i adolescents tenen un funcionament intel·lectual límit i entre un 2 i un 3% discapacitat intel·lectual. En l’adolescència,  un 19% d’aquests infants o adolescents tindran dificultats emocionals o conductuals significatives.

Si ens referim a les persones amb discapacitat intel·lectual de totes les edats, un 15% manifestarà trastorns de conducta, un 20% malaltia mental i un 7% tindrà, alhora, trastorns de conducta i malaltia mental.

Entre els ponents, el certamen comptarà amb els principals referents en alteracions de conducta com són el nord-americà George Sugai, que ja va ser a la segona edició del Congrés dedicat a la infància i l’adolescència. També amb Kathy Lowe, doctora en psicologia per la Universitat de Gales, i Richard Hastings, de la Universitat de Warwick del Regne Unit, especialitzats en estratègies d’abordatge basades en el suport conductual positiu, sobretot en els sistemes d’avaluació qualitativa dels suports que proporcionen els cuidadors (ja siguin professionals o de l’entorn familiar) a les persones amb discapacitat i alteracions de la conducta.

Per primera vegada, a més de les ponències i les taules rodones, s’han programat quatre tallers que permetran aprofundir de manera més pràctica en les diferents qüestions que aborda el congrés. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere