Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

FESTIVAL ESPERANZAH! 2015 / 16-17-18 d’octubre. El Prat de Llobregat (Barcelona)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Cartell Esperanzah 2015

Torna el FESTIVAL ESPERANZAH! transformat en una eina de l’economia solidària i amb Manu chao com a cap de cartell

 

Manu Chao, Fermin Muguruza, Gatillazo, Aspencat, Zoo, Los Chikos del Maíz, Amparo Sánchez, Dubioza Kolektiv i Dremen són algunes de les propostes que es podran veure els dies 16, 17 i 18 d’octubre al Festival Esperanzah! d’El Prat de Llobregat.

 El festival tornarà a combinar música amb altres activitats dedicades a la reflexió, la gastronomia internacional i el públic familiar. Continua amb la seva filosofia no lucrativa.

 

El 6è Festival Esperanzah! torna el cap de setmana del 16,17 i 18 d’octubre amb una sèrie de canvis que potenciaran el seu caràcter solidari.

L’organització de l’Esperanzah! ha volgut aprofitar aquest moment històric que viuen els moviments transformadors, per consolidar els ponts que fa anys que es van creant entre la música i la movilització social a través de la cultura. En aquest sentit, l’Esperanzah! aposta per l’Economia Solidària. Si es vol canviar el món, s’ha de canviar l’Economia i posar-la al servei de les persones. Enguany el festival té la intensió de canalitzar la suma de les petites aportacions del públic que paga l’entrada, per intentar generar projectes d’economia solidària.

Esperanzah! generarà a partir d’aquest any la possibilitat d’adquirir una entrada de 15€ que serà l’aportació que fan cadascuna de les persones que assisteixin de públic. Aquests diners no només crearan llocs de treball al festival, sinó que donaran suport a projectes sociolaborals i de primera necessitat que l’organització farà públic després del festival en el seu afany de transparència i els comptes clars. Cal destacar, a més, que aquest preu reduït es deu a l’esforç i el compromís de músics, empreses, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya que aplega a gairebé dues-centes entitats, i administracions, sobretot l’Ajuntament del Prat, que creuen que un altre món és possible.

Esperanzah! també permet al públic fer-se soci pel mateix preu (o més segons la implicació) durant un any de l’Associació d’Amics d’Esperanzah!, que permet entrar gratis al festival.

Igualment, Esperanzah! habilitarà línies de col·laboració amb els departaments de serveis socials dels Ajuntaments que ho sol·licitin per tal que les persones sense recursos puguin accedir igualment al festival sense cost.

Win win. Esperanzah! i Sant Cosme

Des del principi, Esperanzah! ha fet una aposta per Sant Cosme, el barri del Prat de Llobregat que el va acollir. Tant és així que fins i tot s’ha convertit en l’eina de comunicació més potent amb la que ha comptat el barri per mostrar el resultat de més de 30 anys de treball conjunt entre administracions, veïns i entitats centrades a transformar el barri. Parlar de Sant Cosme avui, és parlar d’un festival amb artistes de primera línia que aplega milers i milers de persones.

Però també és parlar d’un pessebre vivent que mobilitza a més de 12.000 persones cada desembre, de l’Alberg Fundesplai, un dels albergs més potents i sostenibles del món i d’un laboratori d’iniciatives d’economia solidaria innovador que acompanya entre cinc i vuit projectes cooperatius anuals, dels que han sorgit empreses d’economia solidaria com Eticom Som Connexió, la primera cooperativa estatal de telefonia i internet.

Esperanzah! ha contribuït activament a transformar la percepció col·lectiva que es tenia de Sant Cosme. Actualment, es vol utilitzar tota la potència del festival per impulsar més iniciatives d’economia solidària al Prat de Llobregat, que puguin ser copiades i replicades a altres llocs de Catalunya i l’Estat.♦

 

HORARIS

DIVENDRES 16 d’octubre

Concerts

18h30 > Escenari Delta – Sittar Green

19h20 > Escenari Pota Blava – Amparo Sánchez

20h25 > Escenari Delta – La Troba Kung-Fú

21h30 > Escenario Pota Blava – Fermin Muguruza amb Tex & Sun Flower Seed (Japan)

22h30 > Escenari Delta – Manu Chao La Ventura

00h45 > Escenario Pota Blava – Dubioza Kolektiv

01h45 > Escenari Delta – Caribbean Dandy (Djs: Txako & Doc.Koyamantado)

03h30 > Cierre

 

DISSABTE 17 d’octubre

Activitats diürnes

A partir de les 11h > Fefe i Companya – “Farcell de Jocs”

Presentació Festival Esperanzah! / Setmana de la Economia Solidària.

Evaristo & Cia

ConectARTE

Olimpiada del Payes

Loco Brusca

La Casa Amarilla

Concerts:

18h30 > Escenari Pota Blava – Bitxe

19h20 > Escenari Delta – Santo Machango

20h25 > Escenari Pota Blava – Aspencat

21h30 > Escenari Delta – Zoo

22h35 > Escenari Pota Blava – Los Chikos del Maiz

23h40 > Escenari Delta – Gatillazo

01h15 > Escenari Pota Blava – Dremen

02h15 > Escenari Delta – Dj Panko

03h30 > Cierre

 

DIUMENGE 18 d’octubre

Activitats diürnes

A partir de les 11h > Fefe i Companya – “Farcell de Jocs” + Actuació

Tienda Roja

ConectARTE

Karxofetes

Dudu – “El Niu”

ConectARTE

Cia LP – “LPMix”

Paella Cooperativa

16h00 > Banda Local

17h00 > Kenkeliba

19h30 > Tancat♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere