Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Ferrocarrils posa en marxa una prova pilot per aprendre anglès durant el trajecte en tren

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

le

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat aquest dilluns al matí la prova pilot per oferir classes d’anglès als seus usuaris durant el viatge en tren. La primera sessió s’ha fet durant el trajecte que s’ha iniciat a les 7 del matí a l’estació Manresa-Baixador en direcció Barcelona. Dues usuàries del tren s’han convertit per una estona en alumnes d’una iniciativa que es preveu que s’allargui durant tota la setmana i després FGC valorarà el seu funcionament per implantar-la de forma definitiva. La durada de les sessions pot anar dels quinze minuts fins a més d’una hora depenent de la distància del viatge i de moment són gratuïtes mentre duri la fase de proves.

La prova es realitzarà durant tota aquesta setmana a la línia R5, concretament al tren que surt a les 6.59 h de l’estació Manresa-Baixador i al que surt a les 19.56 h de la Plaça Espanya de Barcelona en direcció a la capital del Bages. A partir de dilluns vinent i fins el divendres 30 d’octubre, la prova es trasllada a la línia R6 al tren que surt a les 7.06 h d’Igualada i al que inicia el trajecte a les 18.13 h de la Plaça Espanya en direcció a la capital de l’Anoia. “Si va bé ho farem d’una manera permanent”, ha assegurat el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó. Les classes es fan en grups reduïts i dins un espai senyalitzat. En el cas d’aquest dilluns al matí s’ha fet a l’últim vagó del comboi i les dues usuàries han pogut realitzar una sessió de prop d’una hora basada en la conversa. Ticó ha explicat que aquest sistema permet que “la gent s’hi pugui incorporar on vulgui”. L’encarregat de realitzar les classes és un professor nadiu de l’empresa Vaughan System. Segons el president de FGC, aquesta iniciativa va sorgir buscant opcions “per fer més amable el viatge”. Les persones que estiguin interessades en participar a les classes es poden inscriure a través de la pàgina web de FGC.

Elisabet Ars és una de les usuàries que aquest dilluns ha realitzat la primera classe de la prova pilot. Durant la sessió ha valorat molt positivament la proposa i ha qualificat el professor “d’excel·lent”. Per altra banda, Helena Garcia, que també ha agafat el mateix comboi, ha reconegut que encara estava “una mica adormida” per fer una classe d’anglès, però creu que és “una proposta interessant”. Elles són dues de les 34 persones que s’han inscrit per participar a la prova pilot a les línies R5 i R6 de forma totalment gratuïta. Si el servei s’implanta de forma definitiva, aquest tindrà un cost per a l’usuari que, segons Ticó, “no serà gens dissuasiu”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere