Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

55 equipaments culturals i festivals d’arreu de Catalunya celebren la 1ª Setmana Apropa Cultura

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

culture-2-390x285

L’objectiu és sensibilitzar la societat sobre la importància de fer accessible la cultura a les persones que més ho necessiten i donar visibilitat a la tasca d’inclusió que fa durant tot l’any Apropa Cultura

 

Del 26 d’octubre a l’1 de novembre se celebrarà la primera Setmana Apropa Cultura. Amb aquesta iniciativa es vol sensibilitzar la societat sobre la importància de l’accés a la cultura de les persones que més ho necessiten. Per això els 55 equipaments que formen part del programa Apropa Cultura per a la inclusió han organitzat una setmana d’activitats i propostes culturals, algunes dissenyades especialment per aquesta ocasió, per donar visibilitat a la tasca que realitzen durant tot l’any de la mà d’Apropa Cultura. Les activitats són molt diverses i van dirigides a les persones ateses per les entitats socials. Alguns equipaments han augmentat durant aquesta setmana el nombre de localitats de la seva programació habitual destinades a Apropa Cultura amb un preu màxim de 3 euros, d’altres han organitzat trobades especials entre els grups socials i els artistes, d’altres han preparat tallers, visites guiades, formacions i activitats que fan pujar a l’escenari persones amb discapacitat i d’altres destinaran la recaptació d’algun dels seus espectacles al programa. En total durant aquesta setmana les entitats socials realitzaran més de dues-centes sortides culturals per tot Catalunya amb propostes de teatre, dansa, circ, música i arts visuals.

La Setmana Apropa Cultura vol aconseguir també la implicació de tota la ciutadania i per això es durà a terme una campanya de sensibilització social a través de l’estrena d’un vídeo testimonial on quatre persones que accedeixen a la cultura gràcies a aquest programa expliquen la seva experiència personal i la importància que té per les seves vides i la seva salut. El vídeo el protagonitzen Jordi Cusell del Centre Ocupacional Aspace, Sílvia Gassó del Club Social Aixec, Jordi Liguerre de la Comunitat Terapèutica Rauxa i Mercè Quintana de la Residència Ergos. Les xarxes socials també jugaran un paper important en la difusió de la Setmana Apropa Cultura. Tothom qui vulgui donar suport a aquesta iniciativa ho podrà fer compartint fotografies amb missatges a favor de la cultura i de fer-la accessible a tothom i l’etiqueta #ApropaCultura.

 Més sobre Apropa Cultura

Apropa Cultura és la unió d’esforços dels equipaments culturals de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa que uneix teatres, auditoris, museus i festivals amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible a tothom. Actualment en formen part 55 equipaments, hi ha gairebé 1.500 centres socials registrats i la temporada passada més de 20.000 persones van gaudir de les propostes culturals d’Apropa Cultura.

Apropa Cultura compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i de l’Obra Social “la Caixa”. En paral·lel, Apropa Cultura compta amb el suport de cada equipament adscrit que fa una aportació econòmica anual per contribuir a la sostenibilitat del programa.

El programa rep el recolzament del consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals facilitant la incorporació de nous equipaments culturals de Catalunya adherits a la Xarxa i la col·laboració de la Taula del Tercer Sector. Apropa Cultura és un programa obert a la participació dels equipaments que vulguin col·laborar en oferir la seva programació al sector social del seu entorn.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere