Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“La tardor amb NEOMA”: Xerrades sobre medicina legal / UdG

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

duplicacion-del-adn

El grup de recerca d’Anatomia Clínica, Embriologia i Neurociència (NEOMA) de la Universitat de Girona organitza la segona edició del cicle de conferències La tardor amb NEOMA amb l’objectiu de difondre la recerca. Aquesta edició se centrarà en temes de medicina legal i temes relacionats amb l’exercici d’aquesta professió. Cada setmana s’oferiran xerrades habitualment dividides en dos parts que tracten temes relacionats entre ells i amb un determinat aspecte de la medicina legal.

Importància jurídica de les proves mèdiques en la investigació de la paternitat a càrrec de Fernando Lacaba Sánchez, membre de la Comissió Permanent de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Paper actual de l’estudi de l’ADN en la investigació de la paternitat a càrrec de Carme Barrot Freixat, responsable del laboratori de Genètica Forense de la UB.

Els jutges utilitzen nocions científiques per a interpretar i reconstruir fets, però el progrés de la medicina ha fet que cada vegada més els tribunals intervinguin en conflictes relacionats amb l’aplicació de procediments científics. Saben els jutges com treballen els científics en els seus laboratoris? I els científics, saben com opinen els tribunals sobre els casos relacionats amb les ciències forenses?♦

 

Dia: 26/10/2015  Hora: 21h. Lloc: Aula Magna de la Casa Cultura de Girona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere