Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un estudi demostra la viabilitat de desenvolupar bateries de calci / CSIC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

electrodos-calcio-microscopia-electronica-ICMAB

El calci pot ser utilitzat com a elèctrode negatiu en bateries recarregables, segons un treball del CSIC en col·laboració amb Toyota. El treball prova que l’oxidació-reducció de calci ocorre de manera reversible en electròlits que poden operar a potencial elevat.

El calci, un element molt més barat i abundant que el liti, pot actuar com a elèctrode negatiu en bateries recarregables, segons un estudi elaborat per investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a l’Institut de Ciències de Materials de Barcelona (ICMAB) en col·laboració amb la filial europea de Toyota. La investigació, publicada a la revista Nature Materials, obre la porta a futures aplicacions tecnològiques del calci en el desenvolupament de bateries.

“L’estudi prova que el calci pot ser utilitzat com a elèctrode negatiu en bateries recarregables d’alta densitat d’energia”, explica la doctora Maria Rosa Palacín l’ICMAB, que ha dirigit les investigacions. “Fins ara es creia que els elèctrodes de calci metàl·lic no eren viables. Les nostres observacions indiquen que sí que ho són i que són compatibles amb els electròlits utilitzats comunament en la tecnologia d’ió liti”.

Palacín assenyala: “Aquests resultats són la base de dues patents que hem dipositat. A partir d’ara dirigirem els nostres esforços al desenvolupament de materials d’elèctrode positiu que operin a potencial elevat per donar lloc bateries d’alta densitat d’energia”. L’estudi prova que la oxidació/reducció de calci té lloc de manera reversible en electròlits convencionals que poden operar a valors de potencial elevats.♦

A. Ponrouch, C. Frontera, F. Bardé and M. R. Palacín. Towards a calcium-based rechargeable battery. DOI: 10.1038/NMAT4462

IMATGE per microscòpia electrònica d’elèctrodes de calci (ICMAB/CSIC)

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere